Lupanje srca u trudnoci

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
waltera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 1:58 pm

Lupanje srca u trudnoci

Post od waltera »

Trudna sam oko 14 sedmica i osjecam se nekada dobro nekada lose...ali moj problem je to lupanje srca koje se desi kada sam u uspravnom polozaju ili kada se naglo podignem......prije trudnoce imala sam napad u autobusu vrucina gusenje lupanje srca(srce doslovno mislim njegovo lupanje podizalo grudni kos i malo visi pritisak.....primila sam neku inekciju a poslije sam vidjela da je neka za smirenje i u nalazu doktora opce medicine na hitnoj gdje sam bila pise "napad panike" i pritisak 150/100
Mene uopste nije taj dan nista uzbudilo sjedim u busu vracam se kuci sa posla mp3 u usima i onda odjednom smeta mi muzika u usima ne mogu da disem i smirujem se dok ne stanemo do prve stanice i onda na svojim nogama dodjem do hitne pomoci uz naravno otezano disanje mucninu lupanje strca i neki cudan osjecaj u ocima kao da mi slika ide sporije od dogadjaja bas poremecaj svijesti nesto tako...i kao da mozak radi jedno a oci drugo ne znam....
Napad sam imala jos jednom u autu na moru ali brzo je prosao i to sam prepisala gladi jer nisam doruckovala...
Eto sad sam trudna i doslovno svako jutro imam to lupanje kada se podignem na noge i ne mogu da se popnem na stepenice prvog sprata zgrade gdje zivim.....
I sto je jos cudno tesko mi je razgovarati kada sam u stojecem polozaju i tad me gusi...
Kod prvog napada sam obavila nalaz stitne i secera koji su idealni......
Doktor mi nije nista rekao za moguci koksaki i nisam ga vadila....sad strahujem za bebu ako je on u pitanju
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Kakva ti je krvna slika?
waltera
Aktivan član
Aktivan član

Post od waltera »

Krvna slika odlicna kao i urin
zoricaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 8:54 pm

Post od zoricaa »

Ne znam koliko ti ovo moze pomoci ali cu ti reci iz svog iskustva
Kad sam bila trudna isto sa znala osjecati te aritmije ili ubrzano lupanje srca
Poslije pregleda kod dr ustanovili su mi da mi je kalijum nizak Ostala sam u bolnici jedan dan primila infuziju sa kalijuom i do kraja trudnice nisam imal tih problema
Sad opet imam , ali dr nece da mi provjeri kalijum kaze nisi trudna
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ne, simptomi nisu u vezi sa koksakijem -zaista lici na napad panike, i ako je tako rekao i dr kada je problem bio akutan, najverovatnije je to u pitanju!
napad panike se odnosi na akumulaciju anksioznosti, a ne na neposredni strah
waltera
Aktivan član
Aktivan član

Post od waltera »

Da napomenem poslje napada kada sam primila inekciju isla sam cesto mokriti u wc i sve sto sam vise mokrila vid mi se vracao tj svijet je bila bistrija
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

zato sto je popustao napad panike...
waltera
Aktivan član
Aktivan član

Post od waltera »

Hvala drbgd
A trajao je poprilicno dugo taj napad......mogu li ti napadi (osjecam ih i ovih dana samo blazi) naskoditi mojoj bebi...sta da radim ...molim vas :( :( :(
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

javite se psihoterapeutu
Odgovori