Veliki pozdrav svima
Imam 28 god,do sad nisam bila trudna,ali sam pokusavala da zatrudnim u zadnje dve godine.Unazad 6 meseci imam dosta problema tokom menstrualnog ciklusa (jake bolove i odlive, cak i grceve).Kad sam se obratila ginekologu,doktorica mi je prvo nasla gomilu bakterija,pa ureaplazmu i na kraju i escherichia coli bakteriju. Lecena sam antibiotikom, palitrex i bactrimom (radjen je i antibiogram prilikom laboratorijskog nalaza). Doktorica pretpostavlja da vec duze vreme imam bakerija,prilikom vaginalnog ultrazvuka je uocila i upalu jajnika,tj kaze da su uvecani i da mi je izgleda zapusen jajovod, inace me i stalno bolucka leva strana, kao da me ziga.
Koliko je sve to opasno i koliko se dugo ech. coli leci, s obzirom da sam cula da ta bakterija postaje rezistentna na antibiotike i mutira.
Hvala
ESCHERICHIA COLI
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
- novosadjanka
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 07, 2005 9:08 pm
- novosadjanka
- Novi član
Nisam doktor, ali mislim da je ureaplasma opasnija. Licno sam imala i jedno i drugo. S obzirom da ne spominjes ureaplasmu, pretpostavljam da si je izlecila. E - colli je crevna bakterija i imaju je svi. kod zena se cesto pojavljuje, najcesce posle proredjene stolice, od dugog sedenja ......
Moze se pojaviti i u urinu. Ovde na Forumu sam probasla caj SOLUBITRAT. Ima ga u Nemackoj, Austriji, a u Beogradu ga ima samo apoteka "Ivancic i sin" i to vrlo retko i u malim kolicinama. Pila sam ga i posle njega mi u brisu nije nadjena E - colli, ali sam ga pila uz antibiotike, tako da ne znam da li je bas on pomogao, u svakom slucaju ne moze da skodi.
Sto se tice zapusenosti jajovoda, mislim da je to nemoguce utvrditi vaginalnim pregledom ili ultrazvukom, vec samo HSG - om ( u narodu poznatijem kao produvavanje jajnika). Ali o tome ce ti vec neko od doktora ovde a forumu vise objasniti ili ukucaj u "TRAZI" HSG i ESCHERICHIA COLI. Naci ces gomilu podataka!!!!!
srecno
Moze se pojaviti i u urinu. Ovde na Forumu sam probasla caj SOLUBITRAT. Ima ga u Nemackoj, Austriji, a u Beogradu ga ima samo apoteka "Ivancic i sin" i to vrlo retko i u malim kolicinama. Pila sam ga i posle njega mi u brisu nije nadjena E - colli, ali sam ga pila uz antibiotike, tako da ne znam da li je bas on pomogao, u svakom slucaju ne moze da skodi.
Sto se tice zapusenosti jajovoda, mislim da je to nemoguce utvrditi vaginalnim pregledom ili ultrazvukom, vec samo HSG - om ( u narodu poznatijem kao produvavanje jajnika). Ali o tome ce ti vec neko od doktora ovde a forumu vise objasniti ili ukucaj u "TRAZI" HSG i ESCHERICHIA COLI. Naci ces gomilu podataka!!!!!
srecno
- novosadjanka
- Novi član
Moja prijateljica je izlecila E.Coli cajem protiv bakterija ze trudnice i decu a takodje je koristila i caj od origana za koji kazu da je odvratan al vrlo efikasan. Najmanje piti 2 litra tecnosti dnevno!
Pozdrav
Pozdrav

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
- novosadjanka
- Novi član
i dalje ...
Ponovo sam bila na kontroli, medjutim i dalje imam bakterije i gljivice cak! Antibiogram na ech. mi je bio pozitivan na bactrim, palitrex i gentamicin. Prva dva sam pila u startu, a sad mi je doktorica prepisala inekcije 7 dana. Osim toga pijem i orvagyl i koristim vaginalete rifocin i orvagyl svako drugo vece.Nasla sam i caj od brusnice,pa se davim i u njemu.
Sve me ovo polako zabrinjava, traje vec prilicno dugo, od septembra. Brine me da stvarno ne dovede dosteriliteta
Hvala svima na podrsci, stvano mi puno znaci
Sve me ovo polako zabrinjava, traje vec prilicno dugo, od septembra. Brine me da stvarno ne dovede dosteriliteta

Hvala svima na podrsci, stvano mi puno znaci
- novosadjanka
- Novi član