Vulvovaginitis i lactovag?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Vishnja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 23, 2005 11:02 pm

Vulvovaginitis i lactovag?

Post od Vishnja »

Postovani,

Vec neko vreme vas citam i odusevljena sam ljubaznoscu i strucnoscu ucesnika na forumu. Upravo zato i zelim da vam postavim nekoliko pitanja.
O meni: Imam 36 godina i dve divne devojcice dobijene prirodnim putem u lakim , lepim trudnocama i porodjajima bez epiziotomija.
Od proletos planiramo trecu bebu. Tokom leta sam ostala trudna, ali je u 7. nedelji dijagnostikovan blighted ovum i uradjena je kiretaza. Svi bakterioloski brisevi, PAPA i test na hlamidiju bili su negativni osim IgG antitela na citomegalovirus. Misljenje moje dokorke je da je cmv moguci uzrok patoloske trudnoce i da sa sledecom trudnocom treba sacekati par meseci. Nakon jednog urednog ciklusa, u toku novembra meseca imala sam kasnjenje menstruacije, a nakon toga vrlo obilno krvarenje koje je zaustavljeno preparatom Primolut Nor 5. Ustanovljene su dve neprsle folikulinske ciste kao uzrok ovim tegobama. Nakon prestanka uzimanja hormona, redovna (nesto produzena) menstruacija je dosla i prosla, ali...
Pojavio se ojed i oteknuce na genitalijama uz nesnosan svrab. Najpre sam mislila da je problem u alergiji na uloske koje sam silom prilika nosila dugo. Kada se tegobe nisu smirile, samoinicijativno sam zapocela terapiju canesten vaginaletama (i ranije sam s vremena na vreme imala gljivicne infekcije i dobro reagovala na ovaj lek), ali do poboljsanja nije doslo.
Do ponedeljka nemam nacina da dodjem do svog ginekologa, pa vas pitam: Da li je korisno zapoceti sa koriscenjem nekih kupki, ispiranja ili "Lactovag" vaginaleta za koje sam procitala da uspostavljaju normalnu vaginalnu floru? Da li je ipak moguce da je u pitanju nekakva iritacija, s obzirom da mi vag. sekret ije pojacan niti promenjenog mirisa? Znam da mi u ponedeljak "ne gine" bris , ali ipak molim za odgovor,.Hvala unapred.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Zao mi je Visnja ali ne mogu Vam pomoci on line...morate sacekati ponedjeljak i posjetu ginekologu i pregled kao i cervikalne briseve na hlamidiju, gonoreju, trihomonas, i ostale G+ i G- bakterije, iako je moguca i alergija na uloske koje ste pomenuli...allways su najcesce reportirani kao uzrocnik alergijske reakcije...moraju da budu napravljeni od pamuka...znam da Vam je tesko cekati, ali sta mozete da uradite da olaksate sebi svrab...sigurno kupke u neutralnom rastvoru tipa kamilice, na temparaturi tijela, Vam nece skoditi, lactobacillus nece stetiti...to je sve simptomatska terapija, ali ne i uzrocna...i mozete to koristiti dok ne dobijete rezultate.
Puno pozdrava i hvala na lijepim rijecima.
Obgyn
Odgovori