Juče sam vadio kutnjak iz desne strane vilice, zubar mi je rekao da će mi staviti "ovo" što je bila, kao, neka tamnobraon krpica ili štaveć, ima užasan "zubarski" ukus - uglavnom, pošto mi je rekao da mi to stavlja da me ne boli kost (koja je malo oštećena), nije pominjao treba li ili ne i to izvaditi sa gazom (koju sam izbacio posle petnaest minuta, po njegovom savetu).
Uglavnom, sada meso ne želi da zaraste i ja krvarim mnogo duže no što bi trebalo. Ovo mi je prvo vađenje, pa nemam pojma šta da radim. Imate li neki savet?
Krvarenje posle vadjenja
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
Vama je kolega u ranu posle vadjenja stavio najverovatnije Alvogyl, jako dobar preparat za tu svrhu, ali BAS nema lep ukus (bila probala
). Ako je to u pitanju, ne vadi se, organizam ga "proraste".
Pitanje je da li je krvavljenje iz alveole ili od desni, i pitanje je da li je i sta je, ali ovako: pokusajte da energicno isperete usta slanom vodom (jedna velika kasika na pola litre prokuvane vode), pa da zagrizete cvrsto ispeglanu cistu maramicu jedno pola sata. Posle toga, nemojte pljuckati ("izvucete" ugrusak), nemojte nicim muckati usta, drzite hladan oblog (nesto smrznuto u krpu, pa na obraz), pijte i jedite samo hladno, a nije los ni sladoled. Izbegavajte alkohol (siri krvne sudove) i pusenje (vakuum kod uvlacenja). Ako ovo ne pomogne, onda vam nema druge nego da vidite vaseg lekara.
Uzroci produzenog krvavljenja mogu biti i opsti: dovoljno je da je pacijent cak i blago anemican, pa da se na glavu postavimo da zaustavimo krvavljenje....
Nadam se da ce se vas problem brzo resiti, i zelim vam brzo ozdravljenje
.

Pitanje je da li je krvavljenje iz alveole ili od desni, i pitanje je da li je i sta je, ali ovako: pokusajte da energicno isperete usta slanom vodom (jedna velika kasika na pola litre prokuvane vode), pa da zagrizete cvrsto ispeglanu cistu maramicu jedno pola sata. Posle toga, nemojte pljuckati ("izvucete" ugrusak), nemojte nicim muckati usta, drzite hladan oblog (nesto smrznuto u krpu, pa na obraz), pijte i jedite samo hladno, a nije los ni sladoled. Izbegavajte alkohol (siri krvne sudove) i pusenje (vakuum kod uvlacenja). Ako ovo ne pomogne, onda vam nema druge nego da vidite vaseg lekara.
Uzroci produzenog krvavljenja mogu biti i opsti: dovoljno je da je pacijent cak i blago anemican, pa da se na glavu postavimo da zaustavimo krvavljenje....
Nadam se da ce se vas problem brzo resiti, i zelim vam brzo ozdravljenje

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am