Žutica

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
kylle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 08, 2007 3:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Žutica

Post od kylle »

Interesuje me kako je sve moguće preneti žuticu i na koji način.
Tj. pre dva dana sam imao kontakt sa osobom koja je bila obolela od žutice jos pre nekih 2-3 meseca, tačnije tad joj je bio onaj period kada nije smela da ima kontakt ni sa kim. Sada se normalno kreće, studira, po njenoj priči je okej, ozdravila je itd. ali i dalje vodi računa o ishrani, kao što inače i mora neki period dok se to stanje ne stabilizuje. E sad mene zanimam da li je moguće da u ovom periodu prenese meni, s obzirom na to da smo se poljubili, u vezi smo, takođe i da li se to prenosi seksualnim odnosima!?
Unapred hvala!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ako prichash o hepaititsu A, onda je lako izchitati shto go do njoj.

Hepatitis A opisuje se kao "bolest karakteristična za nerazvijene, siromašne i prenaseljene krajeve sa lošim higijenskim uslovima". Razlikuje se od hepatitisa tipa B po načinu na koji dolazi do infekcije. Virusni hepatitis A je fekalno-oralna infekcija, koja se širi bliskim međuljudskim kontaktom, ali i preko vode i hrane, dok je hepatitis tipa B infekcija koja se najčešće prenosi unošenjem inficirane krvi ili seruma u organizam osobe.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ght=zutica
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori