Vec 4 godine imam problem sa okom, doktori kazu da se zove zavisnost na kortikosteroide. Dobila sam herpes u oku 1996 godine. Tada sam bukvalno obnevidela na desno oko i zadrzali su me bolnici 10-ak dana. Nakon toga, nisam imala problema sa okom.
Medjutim, u oktobru 2004 sam ponovo dobila herpes. Od tada do danas sam pod terapijom. Dijagnoza je sledeca HERPETICA DISCIFORMIS KERATITIS RECIDIVANS. Oko ne uspeva da se izbori bez kortikosteroida. Non stop ih ukapavam u oko. Najcesce Oftalmol, mada sam koristila i Flucon i Prednisolon. Postepeno se skidam sa kortikosteroida. Kada prestanem da ih ukapavam u oko, oko je mirno 10-ak dana i onda pocinje da reaguje. Muti, grebe, pocinje da svrbi, da boli, da se crveni. Cim se vratim na kortikosteroide, sve se smiruje. Na kartonu na klinici mi pise da sam kortikosterod zavisnik. Nekada se desava da se oko toliko upali da moram da koristim i mast ZOVIREX. Inace sam pre nekih 2 godine koristila tablete Aciklovir. 2*2 dnevno skoro godinu dana. Problem je ostao isti. Od pre par meseci sam pocela sa homeoterapijom. Ni to nije dalo neki rezultat. Problem je ostao isti
Nikada mi nije radjen bris oka. Redovno odlazim na kontrole. Sa ocnim pritiskom nisam imala problema.
Da li je neko imao iskustva sa tom zavisnoscu, sta da radim, da li iam leka, da li cu nekada prestati sa terapijom?
HERPETICA DISCIFORMIS KERATITIS RECIDIVANS
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 10:22 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt: