Molim pomoc-savet Refklux oesophaitis
Molim pomoc-savet Refklux oesophaitis
Pozdrav. Imam problem oko 2 meseca, koji cu pokusati da opisem, pa mi je dobro dosao svaki savet. Pre oko 2 meseca zavrsio sam terapiju (imam hronicnu upalu siniusa), popio sam kutiju paliterksa i posto mi nije pomogla, poceo sam da pijem homeopatski lek cinapsin (sisaju se tablete u "budnom delu dana" na svaka 2 sata) U kontraindikacijama cinapsina pise damoze doci do pojacane pojave pljuvacke. Nakon sto sam prestao da pijem taj lek (inace pomogao mi je), pocinju moji problemi. U pocetku sam osecao vazduh u dnu jednjaka. Zatim sam poceo da osecam pojacanu kiselinu, koja je pocela da mi pravi velike probleme. 3 puta sam imao osecaj jakog bola u grudima, strasnu malaksalost i posle pregleda iskljuceni su srcani problemi, dijagnoza interniste je bila podizanje zeludca i kiselina. Pio sam redovno, gotovo iskljucivo caj od nane. Takodje sam, iz prevencije kada osetim jacu kiselinu, sisao gelusil lac, koji mi pomaze, ali mislim da nije pametno da ga stalno uzimam. U medjuvremenu sam obavio pregled kod specijaliste gastroenteropatologa i napisao mi je dijagnozu reflux oesophagitis, na osnovu mog objasnjenja i opipavanja trbuha. Dobio sam Nexium 20 mgr 1x dnevno i Cisap 5 mgr 3x dnevno. Sada mi je bolje, ali imam zaista interesantan problem. Uglavnom nemam probleme, osim kada vozim auto (nakon duze voznje mi se OBAVEZNO pojavi kiselina i osecaj viska vaduha) i to je gotovo iskljucivo uzrok mojih problema sada, nakon 2 meseca i 3 dana pijenja lekova. Pretpostavljam da je problem u polozaju, ali recimo, na poslu radim sedeci i nikada nisam imao problem, znaci iskljucivo posle voznje. Posto ne bih zeleo da pre svake voznje sisam gelusil lak, da li neko ima neku ideju kako dolazi do povecane kiseline samo u tom polozaju? Molim za pomoc.
Imam istih problema kada vozim auto i ne znam da li je to misteriozna bolest ali niko nista mi ne odgovara.Dolazi mi i do gusenja....
Ja misim da je upitanju hijatusna kila--hernija(zelucana kila)i da ona nama smeta.....
Ja pijem Losec 20mg vec jako dugo i nista mi ne pomaze.Idem kod specijaliste u Janura
Ja misim da je upitanju hijatusna kila--hernija(zelucana kila)i da ona nama smeta.....
Ja pijem Losec 20mg vec jako dugo i nista mi ne pomaze.Idem kod specijaliste u Janura