bezobrazluk i nekultura studenata med.
bezobrazluk i nekultura studenata med.
Pre neki dan naleteo sam na jednog vaseg kolegu (student med. 6. god.) koji je ispoljio stravican nivo imbecilnosti, nekulture, agresivnosti -kao da je pacijent a ne doktor. Maltretirao je sve iz autobusa, podivljao, hteo da bije penzonera, hvalio se da zna karate, a uz to i da mu je tata nekakav javni tuzilac- te mu je valjda sve dozvoljeno. Zgadilo mi se takvo ponasanje-umesto da pomogne starijoj osobi on radi suprotno. Da li su doktori oduvek bili takva stoka (odnosi se na ovog ali...), prosto ne mogu da verujem...
Kakve veze ima to sto je neko prost i nepristojan s tim sto studira neki fakultet (u konkretnom slucaju medicinu)?
Ne, doktori nisu i nece nikada biti stoka. Stoke medju doktorima ce biti uvek (kao i medju ljudima drugih profesija).
I kao student medicine osetih se prozvanim... Tema se zove "bezobrazluk i nekultura studenATA med.". Ovakva generalizacija, imajuci u vidu ponudjene argumente, je neumesna (da ne kazem nepristojna).
U svakom sucaju, slazem se sa vama da je osoba koju ste opisali, neizmerno veliki prostak.
Pozz
Ne, doktori nisu i nece nikada biti stoka. Stoke medju doktorima ce biti uvek (kao i medju ljudima drugih profesija).
I kao student medicine osetih se prozvanim... Tema se zove "bezobrazluk i nekultura studenATA med.". Ovakva generalizacija, imajuci u vidu ponudjene argumente, je neumesna (da ne kazem nepristojna).
U svakom sucaju, slazem se sa vama da je osoba koju ste opisali, neizmerno veliki prostak.
Pozz
Re: bezobrazluk i nekultura pojedinih studenata med.
euro3 napisao:Maltretirao je sve iz autobusa, podivljao, hteo da bije penzonera, hvalio se da zna karate, a uz to i da mu je tata nekakav javni tuzilac- te mu je valjda sve dozvoljeno. Zgadilo mi se takvo ponasanje-umesto da pomogne starijoj osobi on radi suprotno..
zanemarimo na trenutak da je student medicine; zasto bi neko usao u autobus i iz cista mira poceo da maltretira druge ljude (a pri tom nije pijan isl)? Taj penzioner je cutao a doticni mu je "izdiktirao" sta mu je otac, cime se bavi, izvredjao ga...?
Mislim da nam nisi rekao sve sto treba da znamo da bi ti dali komentar, dakle, ne mora detaljno, sta se to desilo kad je krenuo dijalog..........
"Toliko je bilo stvari u životu kojih smo se bojali. A nije trebalo. Trebalo je živeti."
Andrić
Andrić
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Chini mi se da nemili dogadjaj u autobusu nema nikakve veze sa tim da li je dotichni student ili nije, koju godinu studira...U pitanju je nevaspitanje i prostakluk.
Ako ga tome nije niko nauchio do njegove 5te godine onda nemaju profesori na fakultetu takvu obavezu tokom predavanja. Ako je dotichni odluchio da mu takav stav donosi dobro u zivotu neka gura tako dok ne naleti jednog dana na sva zakljuchana vrata.
Egoizam je ponekad dobra osobina, ali ne zaboravimo da se ipak nalazi na spisku negativnih ljudskih osobina za jednog medicinskog radnika.
I na kraju krajeva, niko i nishta nas ne obavezuje da chinimo dobro i da se ponashamo normalno prema ljudima, nishta osim zdravog razuma i osnove ljudske komunikacije, a ako to neko nema, znate i sami, zaobidjete tu osobu u shirokom krugu i samo smeshak na lice i zivite svoj zivot, onako kako vi zelite i mislite da treba.
Kada bi svi krenuli da pishu o tome na koga su sve i u kakvim situacijama naleteli ne bi bio dovoljan ceo internet da se sve napishe, mada ipak mi se chini da bi za sve dobre stvari koje ste uchinili ili videli trebala beskonachnost.
I prilichno je chudno shto niko nije pokrenuo temu sa nazivom "Kako sam pomogao staroj baki na pijaci" ili "solidarnost clanova kucnog saveta koji su pomogli da se kupe lekovi za staru komshinicu" i sl.
Uvek loshe priche izbiju u prvi plan i o njima se pishe, zashto? Zashto mi sad da mislimo o tom nekom choveku koji se drao na nekoga u autobusu?
Bolje da mislimo o suncu i moru ili da smishljamo kako da nekome MI pomognemo.
.....
Kako god da smo nastali, mnogo su nas zeznuli, kud nam dadoshe slobodu mishljenja
Ako ga tome nije niko nauchio do njegove 5te godine onda nemaju profesori na fakultetu takvu obavezu tokom predavanja. Ako je dotichni odluchio da mu takav stav donosi dobro u zivotu neka gura tako dok ne naleti jednog dana na sva zakljuchana vrata.
Egoizam je ponekad dobra osobina, ali ne zaboravimo da se ipak nalazi na spisku negativnih ljudskih osobina za jednog medicinskog radnika.
I na kraju krajeva, niko i nishta nas ne obavezuje da chinimo dobro i da se ponashamo normalno prema ljudima, nishta osim zdravog razuma i osnove ljudske komunikacije, a ako to neko nema, znate i sami, zaobidjete tu osobu u shirokom krugu i samo smeshak na lice i zivite svoj zivot, onako kako vi zelite i mislite da treba.
Kada bi svi krenuli da pishu o tome na koga su sve i u kakvim situacijama naleteli ne bi bio dovoljan ceo internet da se sve napishe, mada ipak mi se chini da bi za sve dobre stvari koje ste uchinili ili videli trebala beskonachnost.
I prilichno je chudno shto niko nije pokrenuo temu sa nazivom "Kako sam pomogao staroj baki na pijaci" ili "solidarnost clanova kucnog saveta koji su pomogli da se kupe lekovi za staru komshinicu" i sl.
Uvek loshe priche izbiju u prvi plan i o njima se pishe, zashto? Zashto mi sad da mislimo o tom nekom choveku koji se drao na nekoga u autobusu?
Bolje da mislimo o suncu i moru ili da smishljamo kako da nekome MI pomognemo.
.....
Kako god da smo nastali, mnogo su nas zeznuli, kud nam dadoshe slobodu mishljenja

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Ups!
Lepo bih zamolila celu ljudsku rasu da NE VREDJA STOKU!!!! Nikako se NE SME dozvoliti da bilo ko ko je bezobrazan, pokvaren, bahat, nevaspitan i svasta jos, bude nazvan stokom ili bilo kojom zivotinjom!!!! Razmislite malo i sve ce vam biti jasno. Ja daljih komentara nemam!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: bezobrazluk i nekultura studenata med.
A mozda je i pacijent, a ne samo doktor?euro3 napisao:-kao da je pacijent a ne doktor....
I to pacijent neuropsihijatrije.
Ali da skratim.
Nema apsolutno potrebe i dalje komentirati takve "doktor(pacijent)"slucajeve