zamolila bih vas za savet jer nisam lekar a ovo mi se prvi put desava i pocinjem da se brinem pa ne znam da li treba da odem ponovo kod lekara i trazim neke dodatne analize
imam 31 godinu i pre 7 dana sam se probudila sa jakim i ostrim bolovima u plucima, pri najmanjem udahu
dva dana je bilo tako + temperatura koja je rasla od 37,2 do 38 (drugi dan sam imala osecaj da mi neko noktima komada desno plucno krilo)
otisla kod dr opste prakse, rekla je da ne cuje desno plucno krilo kao i levo, poslala me da snimim pluca
radiolog je stavio dg akutni bronhitis, a jeidno sto (mozda, nisma lekar) nije normlano: hipobazalna bronhovaskularna šara naglašena, kostofrenični sinusi oštri
pijem amoksiklav vec 5 dana, temperatura je nestala posle 2 dana i opšti bolovi u plucima, ali bolovi sa edsne strane su i dalje tu i jaci su mada drugog tipa
mozda je najbolji opis sto ne mogu da kinem - krene i toliko me zaboli da se prekine, imam osecaj kao da taj deo desnog plucnog krila (gornji, kod lopatice) treba da se rasiri ali en moze jer nije mekan vec je tvrd
ne mogu da lezim na desnoj strani, imam osecaj da mi je kapacitet pluca manji za 30 posto, zadisem se posle 5 vezanih recenica...
inace, ne kasljem niti imam kijavicu, niti bilo sta drugo
nisam alergicna ni na sta ali ejsam pusac mada odkako je ovo krenulo nisam zapalila cigaretu jer imam teskoce i sa obicnim disanjem
dr mi je dala antibiotike 10 dana (tj imam jos 5) pa ne znam da li treba da sacekam jos, ili da krenem na posao i cutim i trpim, ili da idem odmah kod nje
ukoliko neko odgovori - hvala mu puno