moj stric je dobio nalaz biopsije:
ulkus ventruculi malignisatum
dostavenite biopsii zafajkaat porcii od profilirirani nabori na gastricna mukoza vo blizina na ulkus, so dezorganizirani, atipicno oblikuvani glandularni elementi, prekrieni so visok, maligniziran epitel, so povrsinska nekroza i nalepi od eritrociti, i fibrin, vo delovi so zafatenogranulaciono tkaenje.
to je bilo na makedonskom jer ne znam da prevedem molim vas ako je severus prisutan da mi odgovori koliko je lose..
doktor u makedoniji je rekao da moze da se operise..
za dr Severus
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Apr 11, 2008 11:23 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
za dr Severus
Es una cosa triste no tener amigos, pero es aún más triste no tener enemigos
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Dok god je predlozen za operaciju znachi da je tumor ili ulkus sa tumorskim promenama moguce operisati i oporavak je moguc u potpunosti.
Da je pushten kuci sa savetima bez predloga za operaciju to ne bi valjalo!
Da je pushten kuci sa savetima bez predloga za operaciju to ne bi valjalo!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
- Kontakt:
hvala za brzim odgovorom, verujte mi da mi to mnogo znaci...jos nismo uradili CT jer smo danas dobili rezultate od biopsije i danas je doktor rekao da je potrebna operacija sto pre. Ja se nadam da nece imati dalje metastaze, doktor nam je rekao da unutra u zeludcu ne je mnogo zafateno ali se ne zna koliko je od nadvor. Izvinite ja sam ipak laik ne mogu sve dobro da objasnim a i nisam iz srbije tako da ne govorim dobro srpski.
javi cu se opet kad dobijem analize iz CT-a
Hvala puno tamaraft
javi cu se opet kad dobijem analize iz CT-a
Hvala puno tamaraft
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 11:05 am
c 34 c17
Posle dve operacije , prva je pluca primarni i tankog creva sekundarni imala sam cetiri ture po tri dana hemoterapije carbon-platina i vepezid.Sve sam muski podnela, bez povracanja i ostalih tegoba osim bola u delu rebara gde je seceno i iscasenog ramena koje nisam mogla da pomerim ni milimetar od tela( mislim ruku) zato sam na flasterima od 50mg i stvarno me nista ne boli. Ali sam pre neki dan otisla na kontrolu k.s.i sve je u redu osim sedimentacije koja je 85 i UZ male karlice i abdomena gde ima aortokavalno kompletnom duzinom hipoehogene,okrugle LGL vel. 1.55 do 2.5cm. E to ne znam sta je ni doktorka koja mi je radila Uz nije bila bas pricljiva. Pa me interesuje sta treba da radim dalje, jer mi se u medjuvremenu pojavila i jedna velika loptica sa desne strane u predelu prepone tako da sada imam osecaj utrnulosti u tom delu. Molim vas za savet.
- Stalni član
- Kontakt:
tamara dobili smo nalaz CT-a. koliko moze da se vidi iz snimci nema ni jedna metastaza okolo.
Heparot e so uredna struktura bez znaci za fokalni promeni,intra i ekstrahepatalni zolcni patista ne se prosireni.vezika felea bez znaci za vospaluvanje.
Pankreasot e so uredna struktura i golemina.
lien so uredna struktura i golemina.
obata bubrezi se so ureden kortikomedularen indeks bez znaci za zastoj i kalkuloza, a po IV daden kontrast pravovremeno koncentriraat.
obete nadbubrezni zlezdi se CT uredni.
vezika urinaria e so ramni i glatki ivicu bez znaci za vospalenie.
prostata nagolemena vo celost no so ramni i glatki ivici i homogena struktura( jedino ne znam sto ima tu ali je pacient radjena operacija prostate prosle godine pa najverojatnije ima neka promena na njoj od operacije, ali to prosle godine nije bilo nista maligno pravljena je samo laserska operacija prostate)
nema slobodna tecnost vo abdomen.
nema znaci za ileus.
znaci to je bilo iz kompjuterse tomografije sutra uzimam rezultate od rengena. pa ako ima prisutan neki doktor da mi kaze kakve su sanse za uspesnu operaciju.pacient je fizicki aktivan, nema skoro nikakvih bolova,nije pusac,ne konsumira alkohol i ide na posla bez nikakvih problema.
Hvala puno i cekam vas odgovor
Heparot e so uredna struktura bez znaci za fokalni promeni,intra i ekstrahepatalni zolcni patista ne se prosireni.vezika felea bez znaci za vospaluvanje.
Pankreasot e so uredna struktura i golemina.
lien so uredna struktura i golemina.
obata bubrezi se so ureden kortikomedularen indeks bez znaci za zastoj i kalkuloza, a po IV daden kontrast pravovremeno koncentriraat.
obete nadbubrezni zlezdi se CT uredni.
vezika urinaria e so ramni i glatki ivicu bez znaci za vospalenie.
prostata nagolemena vo celost no so ramni i glatki ivici i homogena struktura( jedino ne znam sto ima tu ali je pacient radjena operacija prostate prosle godine pa najverojatnije ima neka promena na njoj od operacije, ali to prosle godine nije bilo nista maligno pravljena je samo laserska operacija prostate)
nema slobodna tecnost vo abdomen.
nema znaci za ileus.
znaci to je bilo iz kompjuterse tomografije sutra uzimam rezultate od rengena. pa ako ima prisutan neki doktor da mi kaze kakve su sanse za uspesnu operaciju.pacient je fizicki aktivan, nema skoro nikakvih bolova,nije pusac,ne konsumira alkohol i ide na posla bez nikakvih problema.
Hvala puno i cekam vas odgovor
-
- Stalni član
- Kontakt:
i pluca je bila i redu, danas smo uzeli rezultate rengena. doktor kaze da nema nikakvih metastaza ali ima neka druga profesionalna bolest sta je vezana za negovim poslom jer on je radio u industriju. kaze da nije nesto opasno.
znaci nema metastaza ni u abdomen ni u plucu...bar tako se vidi iz CT-a i rengena.
znaci nema metastaza ni u abdomen ni u plucu...bar tako se vidi iz CT-a i rengena.