proširen jajovod-za obgyn

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Gisele
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:36 am

proširen jajovod-za obgyn

Post od Gisele »

Poštovani!Već par godina imam dilemu kojoj je čini se došao kraj.već duže vrijeme naime patim od bolova u predjelu lijevog jajnika posebno u vrijeme ovulacije. I već dugo imam iscjedak. Žalila sam se mnogo puta ginekologu na to,a on bi uvijek pisao -nalaz negira subjektivne tegobe. I odlučim promijeniti doktora i dobijem mišljenje dva druga ginekologa koja su gotovo ista. Trichomonas vaginalis, miješana flora i upala rodnice. Takođe mi je otkriven proširen lijevi jajovod čija širina iznosi 24,4 mm. Jajnici su uredu,kao i maternica. Zanima me da li je doktor mogao da vidi da li je taj jajovod začepljen ili oštećen iznutra ako je već vidio da je proširen?Rekao je da to ništa ne znači,ali mene svejedno brine s tim da je rekao da sam zdrava žena,ali jako osjetljiva na infekciju.Propisao mi je Medazol vag. s tim da sam prije koristila Neo-Penotran, Plymicol, Nystatin i Secnezol. Ništa od toga mi nije pomoglo. Molima vas da mi date savjet koje pretrage trebam napraviti da bih uklonila tu bol i da bih oporavila jajovod i izliječila se od infekcije. Spremna sam učiniti sve što je u mojoj moći jer sam mlada (24.g)i želim postati majka u sljedećih nekoliko godina. Iako sam svjesna da to može utjecati na plodnost zanima me u kojoj mjeri i kako mogu sebi pomoći. Hvala!
Gisele
Novi član
Novi član

Post od Gisele »

Vidim da ima već dosta pregleda pa bi mi bilo drago da se još neko uključi ako ima mišljenje ili savjet :D
wert
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 26, 2007 5:50 pm

Post od wert »

Cao!Nisam ljekar,ali se nadam da ti mogu dati savjet,jer i sama imam i imala sam ginekoloskih problema!
Mislim da ti terapija nije adekvatna,jer se za trihomonas vaginalis piju i tablete metronidazola.To znaci,ti tablete metonidazola i vaginalete koje sadrze metonidazol,a treba se lijeciti i partner koji takode treba popiti dozu metronidazola!Savjetovala bih ti da uradis i bakterioloski cervikalni bris radi mjesane flore,da ne gubis vrijeme!
To za jajovod,mislim da obicnim ultra zvukom se ne moze vidjeti ostecenje ili zacepljenje jajovoda,vec se radi posebno snimanje,zvano HSG!
Toliko od mene,nadam se da ce se neko strucniji javiti i pomoci ti!
Veliki pozdrav!
Gisele
Novi član
Novi član

Post od Gisele »

Hvala na savjetu, htjela bih i sama napraviti taj bris,ali tek sam jučer od ginekologa,a ove godine sam bila na masi pregleda pa mi je iskreno jako nelagodno i strašno me opterećuje. Nikako da nađem adekvatnu terapiju i savjet. Prosto ne mogu vjerovati da svemu tome, i jajovodu i infekciji nema lijeka. Zato vas moooooolim,a posebno one stručnije za savjet. Imam iscjedak koji kapne poslije recimo mokrenja, iz rodnice, nekad osjetim peckanje i to je sve. I naravno bol koja me odaaaavno prati. Nikad nisam imala temperaturu,krvni nalazi savršeni, baš kao i mokraća.
Mišljenje?Savjet?
Odgovori