Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Veki je u pravu, mada mozda da skratis proceduru po drzavnim institucijama, mogla bih da odes u neku od privatnih klinika, gde imaju i ginekologa i ultrazvuk da te odmah pogledaju i da budes mirna.
Pozdrav,
Masha
Ja mogu da ti preporucim kliniku Ana Life, Skadarska 5 u Zemunu. Tel. je 316 70 77. Imaju dobre strucnjake, a i UZ, tako da mozes brzo da zavrsis sve.
Ne znam tacno koja je cena tog pregleda, ali npr. moja kuma je kod njih snimala krvne sudove i pregled je bio 3.500 din.
Pozdrav,
Masha
Trebalo bi da pacijentima koji se obrate na forum za savjet/odgovor na pitanje a koji isto ne postave na nacin na koji je savjetovano u 'ljepljivoj' uopste ne odgovaram, i nastojacu da se tog pravila ubuduce i pridrzavam.
Svaka promjena na dojci zene treba da se procjenjuje imajuci u vidu u kojoj se fazi menstrualnog ciklusa nalazite ili ste se nalazili kada ste napipali tu promjenu, pa je informacija o Vasoj poslednjoj menstruaciji bitna.
Drugo potrebno je isto znati Vasu kompletnu licnu i porodicnu medicinsku istoriju ( sa osvrtom na karcinom dojke, jajnika, debelog crijeva ), ukljucujuci lijekove ako ih uzimate.
Hocu da ispravim nekog od diskutanata koja je rekla da je neophodno da idete kod onkologa...kada bi svaka pacijentkinja isla kod onkologa zato sto je napipala neku promjenu na dojci, onda bi ta vrsta specijalista bila pretovarena brojom pacijenata koje imaju benigne promjene na dojkama, a neiskoristena od strane onih koji imaju maligne promjene i trebaju pomoc takvog profila strucnjaka.
Dakle potrebno je da odete kod ljekara / lekara opste prakse, da Vas pregleda, i ako nakon uzete istorije i pregleda ima ikakvu sumnju da se radi o malignitetu, onda da Vas uputi na mamografiju i/ili ultrazvuk, ako je to potrebno, a ako tamo ima ikavih patoloskih promjena onda onkologu.
To je jedino normalni put.
Puno pozdrava i zelim Vam dobro zdravlje.
ObGyn