Ovako, nije mi menjana dioptrija, nego je dr u Klinickom bas predlozila drugu, vecu, VELICINU sociva. I to tako sto je pricala lekarima na obuci da mi sociva padaju, a oni su komentarisali da ne padaju

. Tako da nisam imala nameru da menjam velicnu koju nosim od 16. godine do mojih sadasnjih 33. Sigurno da mi oci nisu rasle

. Takodje mi je preporucila tu vrstu koja je laganija za oko (pa i u prodaji su mi rekli da ko nije navikao desi se da ih slomi, i dali su mi da ih pipnem - bila su pipava). I na kraju balade mi napisala dioptriju izjednacenu na oba oka (do tada je na osetno slabijem, koje nikako da mi potpuno udese, bila veca za 0, 25). Ja nisam mogla da pristanem na smanjenu dioptriju, pa sam narucila identicna kao do tada, po receptu koji su mi napisali u Poliklinici. Dakle, nisam mlada osoba kojoj se menja dioptrija, ona je bila identicna kao prethodni period. Uf, ovim sam bas upetljala pricu, jer ovo u sustini i nema veze sa nastalim problemom. Osim sto ostadoh bez mogucnosti da ovo sada prekontrolisem kod doticnih oftamologa, to je cinjenica.
Jeste, bio je sticaj okolnosti - dr se cudno ponasala na pregledu i nisam stekla poverenje u njeno misljenje. Ja sam pod drugim stresovima na temu zdravlja, i cesto ne mogu da donesem prave odluke kada mi ne ide glatko sa resavanjem. Neverovatno, pa ni ovako trivijalna stvar kao sto je kupovina novih sociva, po pregledu, sa receptom, ne bude mi kako treba!
Ponovo sam stavila moja stara sociva sa isteklim rokom, koja bi trebalo da su identicna sa novim, da uporedim osecaj. Potpuno druga prica! Ali nije problem u dioptriji, nego u tom dupliranju slike i odsjaju. Mislim da su mi napravili manja sociva, kada vidim udvojeno ivice predmeta. Naravno, mogu samo da nagadjam. Na oko ne mogu da vidim bitnu razliku u velicini, kao da su nova nekako sfericnija, deluju da su malo dublja. E sad, da li je greska proizvodjaca, ili je dr sa Univerzitetske poliklinike napravila gresku na receptu, to ne znam. Ne mogu da verujem kakav sam maler.
Da pohvalim poslovnost u Okulusu. Primili su sociva ( i nisu ni pitali za racun) da ih u fabrici uporede sa receptom, ako to dovede do nekog razjasnjenja.
Inace, jednom sam dobila ogrebana sociva, pa su ih za reklamaciju samo doradili. Ali ovako nesto mi se nikada, u dugom socivaskom stazu nije dogodilo.
Cula sam(od jednog oftamologa, koja se ne bavi socivima) za coveka kome je bio napisan pogresan recept -10 umesto -9 dioptrija. I narucivao je i nosio - 10 godinama, dok nije izgubio papir sa dioptrijom. Trazio je da mu samo prepisu dioptriju, jer je zadovoljan i ne treba mu kontrola. Kada je dobio sociva po ovom receptu (prvobitnih - 9) nije nista video na njih. Naleteo je na dobru doktorku koju nije mrzelo da uporedi njegova stara i nova sociva i razjasni ovu zabunu. Jezim se koliko je ovo ispala pipava problematika, a greske su naravno moguce, sa svake strane.
Hanter, hvala! Sacekacu da vidim da li ce se nesto resiti reklamacijom. Ako ne bude reseno, obraticu ti se da vidim kog oftamologa ili dobavljaca mi preporucujes!