Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Pozdrav!Kada sam bila u sedmom mesecu trudnoce,radila sam OGTT test koji je pokazao posle 120 minuta vrednost glikemije 8,9!Trudnocu sam do kraja odrzavala u stacionaru,bila na dijabeticnoj dijeti itd.Sve je proslo kako treba,rodila sam zdravo dete.To je u redu ali mene zanima da li taj gestacioni dijabetes nestaje odmah po porodjaju ili bi ipak trebalo uraditi opet taj test?Napominjem da sam u pubertetu imala dijagnostikovanu hipoglikemiju!!!Dakle,da li postoji mogucnost da mi je taj dijabetes "ostao" i da li to moze da ugrozi i moje eventualne naredne trudnoce po principu "secer u jednoj trudnoci-secer u svakoj trudnoci"???Hvala unapred!!!!
Osobe koje su imale u trudnoci secer, kasnije imaju predispoziciju da im se javi tip2. Ono sto bi trebalo da radis makar jednom godisnje je provera glikemije. Dakle, za sada nema potrebe da se nesto preterano pregledas, ali generalno vodi racuna o svom nacinu zivota, pa se povremeno kontrolisi