Imam tek 15 godina, i nisam imala odnose.
Moj problem je slijedeci (nadam se da necete zamjeriti na laickim izrazima): Prije mozda mjesec-dva javio mi se svrab u vaginalnom podrucju. Nisam zatrazila lijecnicku pomoc, a to je i ubrzo proslo.
Medjutim, prije od prilike 7 dana, javio se ponovo isti problem. Samo sto sad osjecam dosta veci svrab kao i bol, u podrucju vagine i perineuma.
Svrab je prisutan konstantno (znaci ne samo prilikom mokrenja, pranja..), nekad manje, a nekad toliko da jednostavno ne mogu izdrzati. Malorpije je bol bio toliko jak da sam cak pocela i plakatati, te sam se morala nekom obratiti.
Čudne promjene koje sam primjetila na polnom organu su pojačano crvenilo usnica, te hrapavost koze. (Malo iznad klitorisa pojavila se sasvim mala crvena ranica, ali ne osjecam tu bolove).
Da li je moguce da imam neku bakteriju, i na koji nacin sam je mogla dobiti? Napominjem da nisam imala odnose.
Ukoliko me posavjetujete da posjetim ginekologa, da li je taj pregled moguce izvrsiti ultrazvukom? Jer psihicki nisam spremna za taj pregled. Mozete li mi opisati ukratko kako to izgleda ultrazvukom, a kako drugim metodama?
Hvala unaprijed na odgovoru.
Bolovi i svrab
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
moras otici ginekologu, ultrazvukom nece moci da ti pomogne, najverovatnije da imas neke gljivice, a uzece ti bris i da ne osetis. Takve stvari ne smes da zapostavis, odlazak ginekologu je kao odlazak zubaru, stvar opste kulture.
Znam da je neprijatno, meni ni dan danas nije svejedno kad treba da odem, ali to ti je vazno, moras da brines o svom zdravlju
Znam da je neprijatno, meni ni dan danas nije svejedno kad treba da odem, ali to ti je vazno, moras da brines o svom zdravlju
I ja se slazem da je neophodno da odes kod ginekologa. Obavezno napomeni da si devica. Ja sam bila u slicnoj situaciji, takodje kao devica i pregledao me je doktor preko cmara. Malo je neprijatno, ali ne traje suvise dugo. mozda bi bilo dobro da se raspitas koji je ginekolog u tvom mestu dobar, s obzirom da ides prvi put.