Pomoc za mamu

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
maja.uvalic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 12:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pomoc za mamu

Post od maja.uvalic »

zovem se Maja, imam 23god i zivim u Beogradu. Moja mama je pre 3-4 meseca dobila dijagnozu da ima tumor na plucima. Vremenom, dok su lekari odlagali razne biopsije i bronhoskopije, njoj je tumor presao na mozak gde je i metastazirao. U kratkom vremenskom periodu, pala je u krevet. jako joj je bilo lose, nije mogla da hoda, govori jede, apsolutno nista. Od terapije primala je manitol i dexason. isla je na zracenje, ali neko pojacano. njena dijagnoza je Meta cerebri multiplices. Posle mesec dana, znaci u poslednjih par dana njoj je znatno bolje, moze da hoda da jede, ali sve, cak i da govori sasvim normalno. Zato vas sve molim ako mozete nekako da me posavetujete sto se njene ishrane tice, kao i nekih preparata koje bi trebalo da uzima, cajeva, i.t.d. Mama mi mnogo znaci, bez nje moj zivot ne bi imao smisla. Unapred zahvalna, tuzna Maja :(
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Majo,

Ja sada mogu da ti dam jedan uopsten savet, kada je ishrana u pitanju, a to je - zdrava ishrana. Naravno, to ce reci i lekari, ali.....

Svako od nas ko se je susreo sa karcinomom ocekuje i smatra da tu mora da ima jos nesto! Samo je pitanje "sta je to - nesto?"

Kada sam se lecila, odlucila sam da cu slusati lekare i da necu piti nikakve "cudesne" preparate tipa Noni, Aloja, Immune Assist, GD 100 i slicno. Hranila sam se zdravo, pila caj za jetru tj. detoksikaciju organizma, uzimala maticni mlec, med, sveze sokove od cvekle, sargarepe i jabuke, pila glinu, surutku i sve u svemu nista fabricki proizvedeno.

E sada je situacija nesto drugacija. S obzirom da kazu da mi se je bolest vratila, pijem cajeve koje mi pravi travar, preparat Avemar (koji sam prosla na netu), caj od reishi pecurke, presla sam na makrobiotiku i u potrazi sam za jos nekim preparatima.

Veliki je problem sto su nasi lekari protiv svega sto je alternativno i sto na taj nacin dovode obolele u situaciju da na sebi isprobavaju zaista stetne stvari (kada sam prosli puta bila na konzilijumu na IORS-u jedna zena mi je priznala da je pila maslinovo ulje sa tecnim gasom!!!!!!)

Savetujem ti da procitas "Prijatelje" i "Jos ponesto o raku, sto je dr zaboravio da vam kaze" i da se ukljucis.

pozz

Evelina
Odgovori