problem vazduha

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
zanimljiva_44
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 20, 2008 6:49 pm

problem vazduha

Post od zanimljiva_44 »

pre nekog vremena pocela sam da imam problem koji je vrlo neprijatan a i uplasena sam naravno.imam 44 god.kao da negde u gornjem delu jednjaka mi stoji vazduh i ne mogu da podrignem.ponekad moram da gurnem prst u usta ne bi li podrignula.dok jedem sve je u redu ali kad uzmem da popijem nesto kao da mi negde zastaje to sto pijem pa zatim prolazi.u skorije vreme sam radila kolonoskopiju i eho abdomena i sve je u redu.pre par godina imala sam helikobakteri i lecena sam a pri gastroskopiji je utvrdjeno da mi se neki kao poklopac na zeludcu ne zatvara dobro kad prodje hrana mada ja nemam problem sa vracanjem hrane,kiselinom i sl.pila sam quamatel i sad pocela kontrolok al ne vidim nikakav boljitak.inace sam hipohondricna pa sam prestrasena skroz.na sta to lici i sta mi je ciniti?
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

PA to je problem te vlalvule (ventila) izmedju ezofagusa i zeludca da se ne bi vracao sadrzaj koji se vari, verovatno pomalo zjapi otvorena...nemojte jesti vrucu hranu i piti hladno...koristite cajne mesavine za GIT (Gastrovit caj, 40din je kutija)
Odgovori