nedoumica...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mrvica30
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 2:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

nedoumica...

Post od mrvica30 »

Zakazala sam pregled kod ginekologa 03.12. a proslu menstruaciju sam dobila 07.11.
Zanima me da li je to pravo vreme za preglede... U pitanju je kolposkopija, papa test, uz i svi brisevi?
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Preporuka je da se svi pregledi i brisevi rade po zavrsetku menstruacije,ali ako dr nije tako zahtevao onda je dobro uraditi ih bilo kada.Vazno je ipak da se urade.
mrvica30
Novi član
Novi član

Post od mrvica30 »

Hvala na odgovoru...
Problem je u tome sto ja nisam razgovarala sa ginekologom, nego sa sestrom koja zakazuje preglede...
Tek sada ne znam sta da radim... Kao prvo, nisam sigurna da li su onda rezultati pouzdani, a pregledi nisu tako jeftini, sve ukupno ce me izaci 9.000
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Kada bi trebalo da dobijes sledecu menstruaciju?
Koliko dana ti traje?
Po ovim datumima koje si napisala,
ako dobijas na 28 dana ti bi u vreme zakazanog
pregleda trebalo da imas mecu.
Mozda najbolje da izracunas kada ti se meca zavrsava
pa da ponovo zakazes pregled za tebi odgovarajuci termin.
mrvica30
Novi član
Novi član

Post od mrvica30 »

Ne dobijam na 28 dana, nego od 30-34, sa tim da je ta prosla poranila 4 dana, ako racunam na 30, a 8 ako racunam na 34... Tako da sada stvarno ne znam kada cu da dobijem...
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Jel postoji mogucnost da u dogovoru sa tom sestrom koja ti je zakazala pregled,ponovo stupis u kontakt i zamolis je za pomeranje termina za pregled?
Sacekas da dobijes,pa se onda javis i lepo zakazes?
mrvica30
Novi član
Novi član

Post od mrvica30 »

Pa mogu da je zovem sutra, pa da pokusam da pomerim termin :(
Hvala...
ladyDee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 9:39 pm

Post od ladyDee »

ne znam da li postavljam pitanje na pravom topiku, ali u svakom slucaju mislim da nisam puno promasila :)

mene zanima jedna stvar...nisam imala odnose do sada, i ukoliko se odlucim na taj "podvig" :D mogu li da ih imam normalno jer su mi menstruacije skoro pa neredovne..odnosno u zadnje vrijeme na svakih 35 dana otprilike...imala sam sa 12-13 godina cistican jajnik, nakon toga se ta cista otklonila sama od sebe. ponavljam sad su mi i redovnije, ali me strah da ukoliko mi zakasni ima li to veze, jer necu znati kad mi je ovulacija, tj plodni dani, kad je veca sansa i za trudnocu?

unapred zahvalna
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Ne znam sta podrazumevas pod "normalnim" odnosima,ni koliko imas godina.Svakako koristi zastitu,kondom obavezno,jer on stiti i od polno prenosivih bolesti.Na plodne i neplodne dane se nikako ne oslanjaj,sem ako ne zelis bebicu.
Odgovori