Trudnoca u adolescenciji

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
LaDy_NeNa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 8:12 am

Trudnoca u adolescenciji

Post od LaDy_NeNa »

Ja se izvinjavam ako sam prekrsila neko pravilo na ovom forumu...
Ali jednostavno sam morala da postavim ovo pitanje...
Tinejdzerka sam i pre mesec dana sam prvi put spavala sa deckom,koristili smo kondome,i sve je proslo super,nijedan kondom nije pukao,ili nesto slicno...Ali meni i dalje kasni menstruacija,pa me zanima da li je normalno da posle prvog puta menstruacija kasni?!Uradila sam i test,koji je bio negativan,a menstruacije i dalje nema.Moram da kazem da imam pojacan sekret..Procitala sam temu o testu za utvrdjivanje trudnoce iz krvi,ali plasim se toga,sama ne mogu na taj pregled..Ako trudnoca postoji plasim se abortusa,i da li je tacno da je abortus u adolescenciji previse rizican?
Molim vas pomozite mi...
Unapred hvala
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Post od Ludjakinja »

Ako ste koristili kondom i sve je bilo regularno,da tako kazem,
nemas razloga da mislis da si trudna,pogotovo sto je i test to
pokazao.Sama menstruacija zna da zakasni/izostane iz X razloga,
a narocito ako si pod nekim velikim stresom,a predpostavljam da
jesi.
Pokusaj da se opustis malo,ne razmisljaj o trudnoci i videces da ces
dobiti. :wink:
Slika
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

Cooliraj. Meni uvek kasni kada sam pod stresom, a posle prvog puta si sigurno pod stresom, pogotovo ako razmisljas o tome da li si u drugom stanju. Ako ne mozes da prestanes da mislis o tome, idi u Hexalab (ili neku drugu privatnu ordinaciju). Test na trudnocu kosta 300din, dakle manje od testa iz apoteke, a pouzdan je 100%, i imaces rezultate istog dana.
Ali iz ovoga sto si napisala, ja mislim da nemas potrebe da se cimas. :wink:
Odgovori