Molila bih nekog strucnog za pomoc, objasnjenje. Danas mi je 39. dan ciklusa, a menstruaciju nisam dobila. Pre dve nedelje sam imala zasticen odnos sa stalnim partnerom, ali sam za svaki slucaj pre 4 dana uradila test za trudnocu, koji je bio negativan, sto me nije bas utesilo, znam da to nije sigurno. Da napomenem da mi se minimalno krvarenje pojavilo 34. dana ciklusa i prestalo nakon sat vremena. Obratila sam se ginekologu, da mi je 3 inekcije lutestrola i rekao da sacekam pet dana nakon toga, ukoliko ne dobijem menstruaciju da dodjem na pregled. Juce sam primila poslednju inekciju, a jutros sam uradila test ponovo i opet je negativan. Interesuje me koji su jos moguci uzroci izostanka menstruacije? Hormonski status do sada nisam radila, ultrazvuk pre par godina, konstatovana retroverzija materice, sve ostalo u redu. Poslednji put kod ginekologa sam bila prosle godine u maju, zbog problema sa pucanjem koze vagine i kontaktnog krvarenja u vreme PMS, uradjen mi je bris, nadjen streptokok, terapija antibioticima. Ciklusi mi nikada nisu bili uredni, izmedju 22 i 35 dana, mada, u zadnje dve godine su oko 25 dana, desilo mi se par puta na 15 i 18 dana, i povremeno ovulatorno krvarenje. Visoka sam 165, 50 kg, ali tu kilazu imam vec 2,3 godine. Ne pijem nista od lekova, osim beta karotena i magnezijuma po preporuci lekara zbog letos prelezane upale pluca. Pre dve godine operisala sam fibroadenom dojke. Nadam se da sam bila detaljna. Tesko mi pada cekanje do petka, pa vas molim za pomoc.
Hvala
uzroci izostanka menstruacije
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Jano,
Bili ste detaljni ali ste zaboravili da napisete kolik imate godina...krvarenje poslije lutestrola obicno pocne nakon 48 sati ili duze, iako nisam sigurna da je to bila najbolja terapija NE ZNAJUCI ZASTO NISTE DOBILI MENSTRUACIJU ?!
Ako ste prokrvarili do sada, onda nije ni vazno...
Pozdrav,
obgyn
Bili ste detaljni ali ste zaboravili da napisete kolik imate godina...krvarenje poslije lutestrola obicno pocne nakon 48 sati ili duze, iako nisam sigurna da je to bila najbolja terapija NE ZNAJUCI ZASTO NISTE DOBILI MENSTRUACIJU ?!
Ako ste prokrvarili do sada, onda nije ni vazno...
Pozdrav,
obgyn
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 31, 2004 1:34 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da, i meni je bilo cudno sto sam takoreci napamet dobila terapiju...Zaboravih reci da imam 28 godina. Inace, nisam jos dobila menstruaciju. Vec pocinjem da se plasim, gotovo sam sigurna da trudna nisam, pored dva negativna testa. Jedina promena je sto su mi se pojavili bolovi u preponama nakon lutestrola i gljivice, koje mi se inace pojavljuju par dana pred menstruaciju i prodju vrlo brzo.
Svi me ubedjuju da je u pitanju hormonski poremecaj, pa me interesuje koji su jos simptomi ako je to u pitanju?
Hvala puno, olaksacete mi muke
Svi me ubedjuju da je u pitanju hormonski poremecaj, pa me interesuje koji su jos simptomi ako je to u pitanju?
Hvala puno, olaksacete mi muke