zaboli me zub kada pijem hladno

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Flipper
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:54 pm

zaboli me zub kada pijem hladno

Post od Flipper »

skoro svi zubi me zabole kada pijem hladno ili jedem nesto bas slatko..jer postoji mogucnost da se ovo izleci??
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Post od studentbgd »

Svakako da jeste.
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

Ako je niz zuba, ili svi osetljivi na hladno, i ako je uzrok do samih zuba, itekako postoji mogucnost da se zubi izlece.
Postoji citav niz mogucih uzroka zasto bi vas niz zuba boleo na hladno/slatko: povlacenje desni, ne-preklapanje gledji i cementa uz desni (na gledjno cementnoj granici), klinaste erozije (ostecenja u vecini slucajeva nastala mehanickom silom, tj pogresnom tehnikom pranja zuba), itd.itd.
Od ne-zubnih uzroka, najcesce se ova pojava javlja u gornjoj vilici, kod upale sinusa, gde cela strana zuba boli, ili zubi celog zubnog luka, ali cesce sami od sebe nego na podrazaj.
Bol zuba na slatko je najcesce posledica oboljenja desni, ili malih karijesa ispod kontaktne tacke koji se na oko tesko vide.
Dakle, nije nikakav veliki problem, samo otidjite kod vaseg zubara :).
Svako dobro.
ridjokosa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 05, 2007 3:42 pm

Post od ridjokosa »

Upravo sam se vratila od stomatologa. Imam isti problem sa jednim zubom i rekla mi je da mi se povukla desna jer pored nemam zub. kaze da tu ne moze nista da se uradi, da pazim kad cetkam, ne previse tvrdom cetkicom i da probam sa sensodin pastom za zube
edo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2007 10:55 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

POSJETITE

Post od edo »

Kakve se tajne skrivaju u ustima?
zdravo, zovem se edo i imam 23 godine.
Odgovori