odredjivanje dioptrije, zabrinuti otac
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 11:30 pm
odredjivanje dioptrije, zabrinuti otac
odredjivanje dioptrije. o ovoj temi ne znam nista, ali se prilicno svega ovog plasim(plasim se ja svega kad mi je cera u pitanju).Dunja(moja cerka)ima 6 godina i ovog septembra je posla u skolicu samim tim i sistematski pregled gde je konstatovano da slabije vidi.Jutros smo isli u ocnu gde nam je receno da 7dana sipamo ujutru i uvece atropin kapi da bi nakon toga isli ponovo na pregled,procedura traje pa sam se raspitao i rekli su mi da sve moze da bude gotovo za sat vremena u nekim privatnim ordinacijama medjutim onda su mi neki rekli da to nije to i ja neznam sta da radim.molim za svaki dobronameran savet
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Atropin se i daje kao vid terapije i pripreme za pregled 7-14 dana, verovatno je to bilo potrebno vashoj cerkici pre samog pregleda, ako ima astigmatizam! Atropin ima zadatak da umanji efekte akomodacije oka, i shirenja zenica, kako bi na pregledu lekar imao pravo stanje. A daje se 7-14 dana zato shto ima sporo dejstvo i polako deluje, sve do pregleda.
Sachekajte 7 dana i otidjite na preged, i ne brinite se toliko, u pitanju je obichan ochni pregled, nije nishta bolno, samo je neprijatno a ako vi budete uplasheni u pod stresom i ona ce biti uplashena i mislice da je to neshto bolno i strashno.
Ako vec sam ima potrebe za noshenjem naochara bolje je da se shto pre navikne na preglede kod ofralmologa poshto ce verovatno ceo zivot ici na preglede.
Sachekajte 7 dana i otidjite na preged, i ne brinite se toliko, u pitanju je obichan ochni pregled, nije nishta bolno, samo je neprijatno a ako vi budete uplasheni u pod stresom i ona ce biti uplashena i mislice da je to neshto bolno i strashno.
Ako vec sam ima potrebe za noshenjem naochara bolje je da se shto pre navikne na preglede kod ofralmologa poshto ce verovatno ceo zivot ici na preglede.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 23, 2008 8:37 pm