Kad meris pritisak svaki cas...

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vladan14
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 7:22 pm

Kad meris pritisak svaki cas...

Post od vladan14 »

Imam 34 godine i pre mesec dana javio sam se doktoru zbog povisenog krvnog pritiska, ispostavilo se 180/100.Simptomi su bili gusenje i lupanje srca. Analize su pokazale da mi je povecan nivo holesterola (8,1), trigliceridi (2.96) i secer (6,5). Uradjen je i EKG i ultrazvuk srca i abdomena i nalazi su bili normalni. Doktor je prepisao dijetu i lekove za smirenje zbog moje nervoze. Posle tri nedelje ponovo su uradjene analize i rezultati su bili: hol (4,2), tg (1,2) i gly (4,3). I dalje se pridrzavam dijete. Ipak, povremeno osetim stezanje u grlu, nalik gusenju i uspanicim se. Redovno kod kuce merim pritisak i tada aparat pokazuje vrednosti od 120/72 (ujutru) do 144/82 (uvece). Moje pitanje je zasto dolazi do toga, odnosno do takvog variranja pritiska. Napominjem da tada kada su izmerene vece vrednosti nisam nervozan ili bilo sta drugo...
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Vladane, pritisak mora da malo varira u toku dana, zavisi od aktivnosti, to je normalno. Pitanje je i da li se pridrzavate upustava prilikom merenja jer ako ste iz nekog rada, hodanja samo seli i izmerili pritisak on ce pokazivati vecu vrednost. Mora malo da se odmori desetak min. pa da se izmeri prit.
Koji su to lekovi koji su tako brzo oborili masnoce u krvi? A i djeta je drzana vrlo posteno, svaka cast!
Odgovori