Kad meris pritisak svaki cas...
Kad meris pritisak svaki cas...
Imam 34 godine i pre mesec dana javio sam se doktoru zbog povisenog krvnog pritiska, ispostavilo se 180/100.Simptomi su bili gusenje i lupanje srca. Analize su pokazale da mi je povecan nivo holesterola (8,1), trigliceridi (2.96) i secer (6,5). Uradjen je i EKG i ultrazvuk srca i abdomena i nalazi su bili normalni. Doktor je prepisao dijetu i lekove za smirenje zbog moje nervoze. Posle tri nedelje ponovo su uradjene analize i rezultati su bili: hol (4,2), tg (1,2) i gly (4,3). I dalje se pridrzavam dijete. Ipak, povremeno osetim stezanje u grlu, nalik gusenju i uspanicim se. Redovno kod kuce merim pritisak i tada aparat pokazuje vrednosti od 120/72 (ujutru) do 144/82 (uvece). Moje pitanje je zasto dolazi do toga, odnosno do takvog variranja pritiska. Napominjem da tada kada su izmerene vece vrednosti nisam nervozan ili bilo sta drugo...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm
Vladane, pritisak mora da malo varira u toku dana, zavisi od aktivnosti, to je normalno. Pitanje je i da li se pridrzavate upustava prilikom merenja jer ako ste iz nekog rada, hodanja samo seli i izmerili pritisak on ce pokazivati vecu vrednost. Mora malo da se odmori desetak min. pa da se izmeri prit.
Koji su to lekovi koji su tako brzo oborili masnoce u krvi? A i djeta je drzana vrlo posteno, svaka cast!
Koji su to lekovi koji su tako brzo oborili masnoce u krvi? A i djeta je drzana vrlo posteno, svaka cast!