Osetljive oci, ili?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 03, 2006 4:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Osetljive oci, ili?
Oduvek ima prilicno osetljive oci - suze pri najmanjem vetru, od dima i suvog vazduha, ne sminkam ih i tri puta sam pokusala da sa naocara predjam na sociva, sto mi ni jednom nije uspelo, jer mi toliko smetaju, da ih prosto "isplacem". Na sve to sam se navikla, ali ne mogu da se naviknem na sledece - vec nekoliko godina za redom, oko mi pocrveni i pri najmanjoj promaji. I to uvek samo jedno, nekada levo, nekada desno. Kada je to pocelo casce da mi se desava, bila sam kod oftalmologa, koji me je pregledao, rekao da ispiram kamilicom, a ako od toga ne prodje, da mazem nekoliko dana Hloramfenikol mast. Naglasila sam mu da se to ne desava prvi put, na sta je on rekao da ponovim kad god mi se desi i da izbegavam promaju. Problem je u tome sto mi se to sa dolaskom hladnijih dana desava vrlo cesto, bar dva-tri puta mesecno, a posto kamilica ne pomaze, stavljam Hloramfenikol mast, od koje vrlo brzo prodje. Pri tome nemam nikakve druge tegobe, to crveno oko ne boli, ne pece i ne suzi vise nego obicno. Pokusala sam i sa vestackim suzama, posto su mi oci suve, ali ni to nije promenilo stvar. Naravno da ne sedim na promaji, ali prosto nemam nacina da izbegnem svaku, najmanju, promaju- prilikom ulaska u zgradu, izmedju kancelarija na poslu, u prodavnicama i slicno. Prilicno me muci ovo, jer pretpostavljam da bas i nije pametno tako cesto koristiti antibiotsku kremu. Desava li se ovo jos nekome od vas? Ima li neko od lekara savet sta bih mogla da uradim i moze li se ovo uopste trajno ukloniti?! Da li bi bilo manje "zlo" da naizmenicno koristim nekoliko vrsta antibiotskih masti i kapi, ili da sledeci put ne stavljam nista i cekam sta ce se u tom slucaju desiti?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 10:30 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Osetljive oci, ili?
probaj odes kod drugog lekara po msisljenje i probaj hemofarmove kapiLena021 napisao:Oduvek ima prilicno osetljive oci - suze pri najmanjem vetru, od dima i suvog vazduha, ne sminkam ih i tri puta sam pokusala da sa naocara predjam na sociva, sto mi ni jednom nije uspelo, jer mi toliko smetaju, da ih prosto "isplacem". Na sve to sam se navikla, ali ne mogu da se naviknem na sledece - vec nekoliko godina za redom, oko mi pocrveni i pri najmanjoj promaji. I to uvek samo jedno, nekada levo, nekada desno. Kada je to pocelo casce da mi se desava, bila sam kod oftalmologa, koji me je pregledao, rekao da ispiram kamilicom, a ako od toga ne prodje, da mazem nekoliko dana Hloramfenikol mast. Naglasila sam mu da se to ne desava prvi put, na sta je on rekao da ponovim kad god mi se desi i da izbegavam promaju. Problem je u tome sto mi se to sa dolaskom hladnijih dana desava vrlo cesto, bar dva-tri puta mesecno, a posto kamilica ne pomaze, stavljam Hloramfenikol mast, od koje vrlo brzo prodje. Pri tome nemam nikakve druge tegobe, to crveno oko ne boli, ne pece i ne suzi vise nego obicno. Pokusala sam i sa vestackim suzama, posto su mi oci suve, ali ni to nije promenilo stvar. Naravno da ne sedim na promaji, ali prosto nemam nacina da izbegnem svaku, najmanju, promaju- prilikom ulaska u zgradu, izmedju kancelarija na poslu, u prodavnicama i slicno. Prilicno me muci ovo, jer pretpostavljam da bas i nije pametno tako cesto koristiti antibiotsku kremu. Desava li se ovo jos nekome od vas? Ima li neko od lekara savet sta bih mogla da uradim i moze li se ovo uopste trajno ukloniti?! Da li bi bilo manje "zlo" da naizmenicno koristim nekoliko vrsta antibiotskih masti i kapi, ili da sledeci put ne stavljam nista i cekam sta ce se u tom slucaju desiti?