Streptococcus faecalis u vaginalnom brisu-pitanje za doktora

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Aleksandra80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 8:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Streptococcus faecalis u vaginalnom brisu-pitanje za doktora

Post od Aleksandra80 »

[/colorInteresuje me na koji nacin se moze zauvek izleciti Streptococcus faecalis, ako je to uopste moguce!? Imam jako cudno iskustvo vezano za taj problem, niame mom suprugu su brisom uretre dijagnostikovali, pored gore pomenute bakterije, i Staphylococcus intermedius, dok je meni utvredjen samo Streptococcus faecalis... Pili smo ciprofloksacine da bi na sledecoj kontroli i dalje imali Streptococcus faecalis 100%, dok je kod njega, navodno, Staphylococcus intermedius izlecen!? Nastavili smo sa gomilom lekova, ali bi nalaz i dalje bio ne promenjen. Lekovi su bili toliko jaki da sam povracala od njih i prestala sam ih piti, kao i moj suprug. Nakon sest meseci otisla sam na kontrolu kod drugog ginekologa, ali mi je radjen samo 4D ultra zvuk jer mi je taj gin. rekao da nema potrebe raditi bris(!?) jer se kao Streptococcus faecalis lako i bryo leci, dok sa Staphylococcus intermedius to ide jako sporo i tesko!? Da, rekao je jos i to da bismo trebali koristiti prezervativ prilikom odnosa, osim ako ne zelimo bebu!? I sta sad? Zar nije rizicno ostati u drugom stanju, ako su prisutne bakterije? Kakove bi, u tom slucaju, bile posledice za bebu? kome verovati sad? Sta raditi?
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:D Stvarno mi nije jasno u kom ste kontekstu radili 3D UZ (mada ga i ja "volim" :roll: ).
Pokušajte da vraćanjem normalne flore vagine, recimo Vag. Lactovag (sadrže laktobacil) da uspostavite prirodnu ravnotežu.
Nama Gyn nije cilj da "obezkličimo" vaginu, pa nije ona na Marsu, pa da nema bakterija (možda ih ima i tamo!).
Treba kolonizovati saprofitne laktobacile, a oni će se obračunati sa ostalim bakterijama. :wink:
Odgovori