silikoni pre trudnoce

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
marrina1980
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 17, 2008 7:29 pm

silikoni pre trudnoce

Post od marrina1980 »

Zanima me da li bih mogla da povecam grudi, a da nisam jos radjala ?
Trilian
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 18, 2008 9:07 am

Post od Trilian »

Ja cu da ugradim silikone u decembru a nisam radjala :). Ici cu sa rezom ispod grudi bas zabog toga da mi se ne bi dirala mlecna zlezda.
IRENAIRENA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 9:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od IRENAIRENA »

Trilian napisao:Ja cu da ugradim silikone u decembru a nisam radjala :). Ici cu sa rezom ispod grudi bas zabog toga da mi se ne bi dirala mlecna zlezda.
za Vašu informacju, rez nema nikakve veze sa mlečnom žlezdom.To da li ćete uraditi rez ispod grudi, kroz pazušnu jamu ili preko bradavice nije ničim povezano sa mlečnom žlezdom,jer pretpostavljam da mislite na dojenje kasnije. Silikon se postavlja ispod grudnog mišića i u tom slučaju ostaju slobodne mlečne žlezde da vrše svoju funkciju. Ukoliko se silikon stavi iznad,odnosno između mišića i žlezde,dojenje je isto tako moguće,mada otežano i problem je što će vam se grudi mnogo brže opustiti jer nema mišića da ga drži.Zato se i preporučuje ugradnja ispod mišića,deluje prirodnije, ne otežava funkciju, kasnije je lakše uraditi mamografiju ako je silikon ispod grudnog mišića.Bolnije je dosta,tj možda 5 dana duže. Najbolje je da se oko toga detaljno informišete kod doktora.Srećno!
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

ja sam ugradila silikone posle dve trudnoce, ali sam sa doktorom razgovarala o trecoj trudnoci (dr marjan, vma). receno mi je dema nikakvih smetnji za novu trudnocu, da moze cak i da koristi grudima jer ce se grudi malo olabaviti i izgledati jos mekse i prirodnije.

nema smetnji ni sto se tice dojenja. sme i da se roni, leti avionom, bavi sportom, spava na stomaku... sve najnormalnije.
Odgovori