UREAPLASMA UREALYTIKUM

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
la vita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 10:35 pm

UREAPLASMA UREALYTIKUM

Post od la vita »

U cervikalnom brisu mi je pronadjena uraplasma u broju vecem od 10 000.
Vaginalni bris je negativan a i kolposkopija i PAP su uredu.

Interesuje me koliko ova bakterija moze da utice na plodnost posto imam jedno dete i planiram trudnocu u toku sledece godine.

Koje preglede bi trebala da odradim da bih bila sigurna da li postoje ostecenja reproduktivnih organa izazvana ovom bakterijom.

Hocete mi reci da li treba uraditi jedan ili vise kontrolnih briseva da bi se videlo da je rezultat negativan,nakon terapije naravno.

Terapija je bila VISIREN 2 puta na dan jedna kutija i posle koliko dana od zavrsetka terapije treba raditi kontrolni bris?

SAMO JOS JEDNO PITANJE
Kako se kod muskarca utvrdjuje postojenje ureaplasme?
Da li je dovoljno raditi urinokulturu ili treba uraditi neki bris?

POZDRAV!!!! :roll:
zaklinap
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 25, 2008 12:20 am

Post od zaklinap »

Moj suprug i ja smo imali ureaplasmu izlecili smo je 4 kutije dovicina je popio on a ja 4 kutije dovicina+povidon jod vaginalete!Posle terapije smo sacekali da prodje 21 dan i ponovo smo uradili analizu na ureaplasmu i nalaz je hvala bogu negativan!Ako je imas ti ima je i on moze se lako utvrditi brisom na mikrobiologiji!Pozzz
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Tinna25 »

Ne utice na zacece ali moze doci do ranog spontanog pobacaja, za tm: radi se bris
Odgovori