skafoidna kost
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
- 
				antonmm_corleone
 - Novi član

- Pridružio se: Pon Nov 21, 2005 12:22 am
 - Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

skafoidna kost
Na utakmici sam pao i oslonio sam se na saku.U pocetku me nije nista bolelo,ali u nastavku me je bolelo kada sam opruzao ruku pri sutu,ili kada sam drzao loptu u rukama.Ortoped  mi je rekao da mi je najverovatnije polomljena skafoidna kost i vec 2 nedelje nosim longetu.Mozete li mi reci koliko se nosi gips ukoliko je kost polomljena,a koliko ukoliko je naprsla i da li su posle skidanja potrebne terapije.     HVALA UNAPRED[/b]

- 
				Veljko Jovanovic
 - Stalni član

- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
 - Kontakt:

Po pravilu se svaka gipsana imobilizacija nosi dok naprsnuce ili prelom ne zarastu. Skafoidna kost najcesce zaraste unutar mesec dana, mada se desava da se zarastanje produzi i do sest meseci (ali vrlo retko). I dijagnoza preloma i zarastanje preloma se potvrdjuju rendgenskim snimkom.
Posle skidanja gipsa je pozeljna fizikalna terapija da bi se povratio normalan obim pokreta u rucnom zglobu i sto pre povratila snaga misica koji su oslabili tokom nosenja gipsa.

Posle skidanja gipsa je pozeljna fizikalna terapija da bi se povratio normalan obim pokreta u rucnom zglobu i sto pre povratila snaga misica koji su oslabili tokom nosenja gipsa.
- 
				antonmm_corleone
 - Novi član

- 
				antonmm_corleone
 - Novi član