skafoidna kost

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
antonmm_corleone
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 21, 2005 12:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

skafoidna kost

Post od antonmm_corleone »

Na utakmici sam pao i oslonio sam se na saku.U pocetku me nije nista bolelo,ali u nastavku me je bolelo kada sam opruzao ruku pri sutu,ili kada sam drzao loptu u rukama.Ortoped mi je rekao da mi je najverovatnije polomljena skafoidna kost i vec 2 nedelje nosim longetu.Mozete li mi reci koliko se nosi gips ukoliko je kost polomljena,a koliko ukoliko je naprsla i da li su posle skidanja potrebne terapije. HVALA UNAPRED[/b]
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Po pravilu se svaka gipsana imobilizacija nosi dok naprsnuce ili prelom ne zarastu. Skafoidna kost najcesce zaraste unutar mesec dana, mada se desava da se zarastanje produzi i do sest meseci (ali vrlo retko). I dijagnoza preloma i zarastanje preloma se potvrdjuju rendgenskim snimkom.

Posle skidanja gipsa je pozeljna fizikalna terapija da bi se povratio normalan obim pokreta u rucnom zglobu i sto pre povratila snaga misica koji su oslabili tokom nosenja gipsa.
antonmm_corleone
Novi član
Novi član

Hvala na odgovoru,nadam se da ce to da bude u roku od mesec dana,od cega je vec proslo 2 i po nedelje,mada su mi nagovestili da cu mozda nositi jos 4-5 nedelja.Hvala jos jednom :wink:
antonmm_corleone
Novi član
Novi član

Nazalost ipak se radi o prelomu.Bio sam na kontroli u cetvrtak 24.11. i moracu da nosim gips jos 12 nedelja,tj. do 16 februara.Ipak je mnogo ozbiljnije nego sto sam mislio :cry: :oops: .POZDRAV!
Odgovori