skafoidna kost
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Nov 21, 2005 12:22 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
skafoidna kost
Na utakmici sam pao i oslonio sam se na saku.U pocetku me nije nista bolelo,ali u nastavku me je bolelo kada sam opruzao ruku pri sutu,ili kada sam drzao loptu u rukama.Ortoped mi je rekao da mi je najverovatnije polomljena skafoidna kost i vec 2 nedelje nosim longetu.Mozete li mi reci koliko se nosi gips ukoliko je kost polomljena,a koliko ukoliko je naprsla i da li su posle skidanja potrebne terapije. HVALA UNAPRED[/b]
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Po pravilu se svaka gipsana imobilizacija nosi dok naprsnuce ili prelom ne zarastu. Skafoidna kost najcesce zaraste unutar mesec dana, mada se desava da se zarastanje produzi i do sest meseci (ali vrlo retko). I dijagnoza preloma i zarastanje preloma se potvrdjuju rendgenskim snimkom.
Posle skidanja gipsa je pozeljna fizikalna terapija da bi se povratio normalan obim pokreta u rucnom zglobu i sto pre povratila snaga misica koji su oslabili tokom nosenja gipsa.
Posle skidanja gipsa je pozeljna fizikalna terapija da bi se povratio normalan obim pokreta u rucnom zglobu i sto pre povratila snaga misica koji su oslabili tokom nosenja gipsa.
-
- Novi član
-
- Novi član