Vec jednom sam postavljala pitanje, pa cu perpisati isti tekst idodati nove nalaze.
Pre pet godina sam pocela lecenje steriliteta i u to vreme imala sam mikoplazmu i ureaplazmu na brisevima. Ustanovljen mi je i mozaik na grlicu materice - sve uredu, bez patoloskih promena. Nakon godinu dana su prestali da me lece s obzirom da sam raskinula veridbu. Pre godinu i po dana sam pocela novo lecenje. Uradjen mi je HSG, nalaz:
Cervikalni kanal vretenasto prosiren, kavum uterusa trouglastog oblika, lako sinistroponiran, ivice kavuma uterusa jasne, neravne homogeno ispunjen kontrastom, sem istimicnog dela gde postoji defekt u punjenju 5x10mm. Desni jajovod rigidnog izgleda ispunjen kontrastom celom duzinom, lako distendiranog ampularnog dela propusta kontrast u trbusnu duplju.Levi jajovodse projektuje citavom duzinom, eleviranog segmenta, propusta kontrast u trbusnu duplju, delom u ogranicen prostor, moguce peritubarne priraslice. OP.DG: Hysterosalpingographio facta est.
Preporuceno mi je da uradim laparaskopiju, ali s obzirom na pojavu enterococusa u vaginalnom i cervikalnom bris, sve je odlozeno do daljnjeg do izlecenja od enteroccocusa. Kako sam se ubrzo razbolela od gripa, te je doslo do komplikacija - virus je otisao na usi itd. Po savetu ginekologa sve je stornirano do daljnjeg,sada vec godinu dana .
Sada bih htela ponovo da nastavim sa lecenjem (od HSG je proslo godinai po dana),.
Napominjemda mi je sa tri godine puklo slepo crevo i da iznad desnog jajnika (po pretpostavci lekara) imam priraslice.
Za par dana punim 30 godina. Ponovo sam pocela lecenje.
Enteroccocus u nalazima negativan. S obzirom da mi je menstruacija kasnila po nekoliko dana dva-tri meseca uzastopno i da sam nakon toga imala cudne menstruacije- krene krvarenje, pa stane : drugi dan ponovo krenemalo i stane, da bi tek od treceg cetvrtog dana krenula normalna menstruacija itrajala nekih 7 dana, a zatim opet neko mazuljanje jos tri cetiri dana. Doktorka je to krvarenje objasnila kao zaostala menstruacija?!
Uradila sam nalaze na uraplazmu, mikoplazmu i hlamidiju i nalazi na ureaplazmu su bili pozitivni. Koja je lecena eritromicinom i inekcijama Lynkocin-10 dana, oboje. Posle terapije uradjeni su brisevi i nije bilo ureaplasme (suprug nije radio analize, vec samo ja). Isti dan mi je uradjen i ginekoloski pregled - sve super pocetak ovulacije, UZ - u redu izuzev sto mi je levi jajnik uz matericu (verovatno posledica neke upale).Sledeci dan dobijam jak svrab, zatim sekret i nakraju mi doktorka konstatuje Trihomonas (telefonskim putem, bez pregleda) i naravno i moj suprug dobije tackice. oboje smo pili atrican i ja vag. orvagil. Da li je moguce da sam se zarazila u samoj laboratoriji? Nisam od lakovernih, ali ipak verujem da mi je suprug veran.
Suprug je danas dobio rezultate nalaza i ureplazma i mikoplazma su pozitivne.
Ja sam inace alergicna na acisale, salicilate i doksiciklin, a poslednji put kada sam pila palitrex imala sam vrtoglavice i iz tog razloga se uglavnom i pojavljuje eritromicin. Takodje cim krenu antibiotici obavezno dolazi do pada imuniteta i krecu sve moguce boljke, bakterije....
Znam da je ovo poduze pitanje i postavila sam ga vama nakon procitanih vasih saveta drugim clanovima sajta. nadam se da cete mi u skorije vreme reci vase misljenje o celokupnom slucaju, ako treba i promenu lekara i kod koga da se javim - zivim u Beogradu.
Puno pozdrava i unapred HVALA
molim misljenje Obgyn i Pedje
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
HSG nije uradjen na IGA Visegradska (nije radio aparat), vec u Soldo Medicina - Dr P. Djurovic, a po preporuci doktorke sa Visegradske. Da bi se uradila laparaskopija i histeroskopija neophodno je da nemam ni jednu bakteriju, mikrobe i slicno. Jer dok izlecim npr. enterococus, pojavi se esherihia, kad se to povuklo poajvila se ureaplazma, sada kod supruga nije izlecena ureaplazma, a posto je on radio i bris na mikoplazmu (sto ja nisam) i ona je pozitivna. Trenutno imam i upalu besike ili neku infekciju ( do pre dve nedelje sam pila antibiotike zbog upale usiju, pa nije uradjena urinokultura, vec samo pregled urina i dat baktrim). Da li meni pada imunitet od silnih antibiotika?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Marija,
Jedino racionalno sto mozete da uradite trenutno jeste da prestanete da idete jedno godinu dana dok doktora koji se zovu LOVCI NA BAKTERIJE, jer cete se na kraju zaista razboljeti !!! Prestanite da lijecite nepostojece infekcije....Vas organizam Vam salje ozbiljne signale da morate da prestanete da pijete antibiotike bez razloga.
Jedino na sto se brisevi rade u savremenom svijetu prije nego se radi histeroskopija histerosalpingografija jeste bris na Hlamidiju i Gonoreju...svi ostali brisevi su maltretiranje pacijenta, nepotrebni troskovi i kako i sami osjecate rizik da se upropasti pacijentovo zdravlje sa oportunistickim infekcijama ! Jedini razlog kada se odredjuju ostali briseve na Ureaplasma urealytica, and Mycoplasma jeste kada pacijentinja ima istoriju habitualnog pobacaja / 3 spontana pobacaja / ili ako ide kroz IVF proces, jer su troskovi ogromni.
Dakle sve ostalo je neopravdano i opasno.
Meni nedostaje nekoliko podataka...
koliko dugo Vi pokusavate da ostanete u drugom stanju ?
Koliko ste dugo pokusavali sa prvim partnerom i da li je prvi partner imao uradjenu analizu sperme ?
Drugo...koliko dugo pokusavate sa drugim partnerom i da li je on imao uradjenu analizu sperme ?
Da li ste ikada ostajali u drugom stanju ?
Imate li ikakvih drugih problema sa zdravljem ?
Da li pusite ? Da li pijete ikakve lijekove ? Da li pijete alkohol ?
U opisu histerosalpingograma defekt u punjenu moze da bude uzrokovan najcesce zbog 3 razloga: submukozni miom, polip, ili defekt u punjenju kontrasta / sto je artefakt /...ako su prva dva onda je SIS / ultrazvuk koji se radi dok se matericna supljina ispunjava fizioloskim rastvorom / slijedeci korak za Vas. Vas suprug treba da uradi analizu sperme.
Slijedeci postupak Vase dr....Sledeci dan dobijam jak svrab, zatim sekret i nakraju mi doktorka konstatuje Trihomonas (telefonskim putem, bez pregleda)...je nesto sto zasluzuje svaku osudu i kritiku.
Nikad nemojte uzimati nikakve lijekove ukoliko Vas dr ne pregleda....dijagnoza trihomonosa se ne postavlja telefonom !
Srecno i sve najbolje,
Mladi ste...imate jos vremena, hranite se zdravo, budite aktivni, i izbjegavajte odlaske doktorima slijedecih godinu dana ako niste bolesni, i nastojte da se oporavite od tih antibiotskih sokova. Suprug u medjuvremenu moze da uradi analizu sperme, a Vi uzivajte i zabavljajte, pa mozda i ostanete trudni.
Ako se nista ne desi za godinu dana...mozemo opet da pricamo na istu temu, a Vi se u medjuvremenu raspitajte ko je u Bgd ozbiljan ginekolog, a da nije lovac na bakterije !...I NE UZIMAJTE NIKAKVE ANTIBIOTIKE DOK ZAISTA NE BUDETE IMALI JAKO DOBAR RAZLOG ZA TO.
Jedino racionalno sto mozete da uradite trenutno jeste da prestanete da idete jedno godinu dana dok doktora koji se zovu LOVCI NA BAKTERIJE, jer cete se na kraju zaista razboljeti !!! Prestanite da lijecite nepostojece infekcije....Vas organizam Vam salje ozbiljne signale da morate da prestanete da pijete antibiotike bez razloga.
Jedino na sto se brisevi rade u savremenom svijetu prije nego se radi histeroskopija histerosalpingografija jeste bris na Hlamidiju i Gonoreju...svi ostali brisevi su maltretiranje pacijenta, nepotrebni troskovi i kako i sami osjecate rizik da se upropasti pacijentovo zdravlje sa oportunistickim infekcijama ! Jedini razlog kada se odredjuju ostali briseve na Ureaplasma urealytica, and Mycoplasma jeste kada pacijentinja ima istoriju habitualnog pobacaja / 3 spontana pobacaja / ili ako ide kroz IVF proces, jer su troskovi ogromni.
Dakle sve ostalo je neopravdano i opasno.
Meni nedostaje nekoliko podataka...
koliko dugo Vi pokusavate da ostanete u drugom stanju ?
Koliko ste dugo pokusavali sa prvim partnerom i da li je prvi partner imao uradjenu analizu sperme ?
Drugo...koliko dugo pokusavate sa drugim partnerom i da li je on imao uradjenu analizu sperme ?
Da li ste ikada ostajali u drugom stanju ?
Imate li ikakvih drugih problema sa zdravljem ?
Da li pusite ? Da li pijete ikakve lijekove ? Da li pijete alkohol ?
U opisu histerosalpingograma defekt u punjenu moze da bude uzrokovan najcesce zbog 3 razloga: submukozni miom, polip, ili defekt u punjenju kontrasta / sto je artefakt /...ako su prva dva onda je SIS / ultrazvuk koji se radi dok se matericna supljina ispunjava fizioloskim rastvorom / slijedeci korak za Vas. Vas suprug treba da uradi analizu sperme.
Slijedeci postupak Vase dr....Sledeci dan dobijam jak svrab, zatim sekret i nakraju mi doktorka konstatuje Trihomonas (telefonskim putem, bez pregleda)...je nesto sto zasluzuje svaku osudu i kritiku.
Nikad nemojte uzimati nikakve lijekove ukoliko Vas dr ne pregleda....dijagnoza trihomonosa se ne postavlja telefonom !
Srecno i sve najbolje,
Mladi ste...imate jos vremena, hranite se zdravo, budite aktivni, i izbjegavajte odlaske doktorima slijedecih godinu dana ako niste bolesni, i nastojte da se oporavite od tih antibiotskih sokova. Suprug u medjuvremenu moze da uradi analizu sperme, a Vi uzivajte i zabavljajte, pa mozda i ostanete trudni.
Ako se nista ne desi za godinu dana...mozemo opet da pricamo na istu temu, a Vi se u medjuvremenu raspitajte ko je u Bgd ozbiljan ginekolog, a da nije lovac na bakterije !...I NE UZIMAJTE NIKAKVE ANTIBIOTIKE DOK ZAISTA NE BUDETE IMALI JAKO DOBAR RAZLOG ZA TO.
Prvi put sam pocela ispitivanje posle godinu i po dana ne ostajanja u drugom stanju. Tada je lecenje pocelo na VMA i trjalo je nekih godinu dana. Kao posledica postala sam alergicna na Doksiciklin, a trudnoce i dalje nije bilo.
Drugi put sam pocela lecenje nakon godinu dana - mart 2003.
Nikada nisam imala abortus, nikada nisam ostajala u drugom stanju.
Suprug je radio spermogram na samom pocetku lecenja i sve je bilo u redu. Takodje je radio i briseve i svi do sada su bili uredu, kao i spermokulture, cak i kada sam ja imala enteroccocus, E - colli, do sada kada su mu posle lecenja (jer su se samo meni prvo radili brisevi na Ureaplasmu) u brisu pronasli Ureaplasmu i micoplasmu. Brisevi na Hlamidiju su negativni. Suprug i ja smo radili i test ASA i uredu je.
Pusim 15 godina, stim sto se poslednjih godinu dana odvikavam i nadam se da cu do Nove godine i prestati. Sada pusim do tri cigarete dnevno, nekad ni jednu.
Alkohol ne pijem (sem u izuzetnim prilikama i u granicama normale).
Od lekova pijem uglavnom antibiotike (Eritromicin) i trenutno Baktrim.
Od decijih bolesti imala sam boginje Varicele, zauske .
Operisala sam krajnike - prvi put sa tri i po godine, sva tri i drugi put u petoj godini samo treci. Sa tri godine mi je perforiralo (puklo) slepo crevo, s tim da nije odmah ustanovljeno vec posle dva tri dana kada sam pala u komu( prijemna dijagnoza u bonici bila je KAMEN U BUBREGU) . Tada sam bila i klinicki mrtva za vreme operacije i kao posledica sokova i velikih doza Amikacina ne cujem na levo uvo i alergicna sam na Acisale i Salicilate. Sve o operaciji slepog creva saznala sam kada je pocelo lecenje steriliteta na VMA, od medicinske sestre koja je bila u operacionoj sali u Decijoj bolnici u Tirsovoj i prepoznala me po imenu i prezimenu. Istorija bolesti je nestala tokom operacije.
Lekove za "smirenje zivaca" sam primala samo posle operacije slepog creva i nikada vise.
Dok nisam pocela lecenje steriliteta imala sam problema samo sa alergijskim kasljem i eventulano zimi bronhitis. Prvi grip sam dobila pre dve godine i lecila sam ga skoro sest meseci, ako ne i duze jer je virus presao na usi. Povremeno imam probleme sa sinusima, usima i prvi put sa besikom.
U Beogradu ne rade HSG, histeroskopiju i laparaskopiju ukoliko imate bilo kakvu bakteriju ili slicno, a da ne govorimo o Ureaplasmi i ostalom.
Ako se dobro secam receno mi je da za pacijenta ne valja da se bilo sta radi ukoliko postoji neka bakterija.
Sto se tice klonjenja lekara i lekova na godinu dana - to sam i uradila prosle godine i do ovog proleca nisam ni isla kod lekara, nisam pila lekove. Menstruacija - uredna , na 28-29 dana. Ovulacija - 12 dan - radila sam tri puta BT dijagram, a na IGA Visegradka je radjen ultrazvuk za utvrdjivanje ovulacije i isto je bilo 12 dan. Tada mi je dat Pregnil IV 5000. posto nisam ostala u drugom stanju trebalo je narednog meseca da se radi inseminacija, ali sam se prehladila , a posle toga sam dobila grip.
Sto se tice dobrog lekara u Beogradu, ne znam koga pitati - misljenja su podeljena, da li ici kod privatnika ili u drzavnu ustanovu. Trenutno me vodi doktorka iz Doma zdravlja, po preporuci prijatelja i mog doktora Opste prakse i po njenoj prici kada budem bila bez bakterija treba da zakazem histeroskopiju i laparaskopiju - sto bih uradila na IGA Visegradska.
Drugi put sam pocela lecenje nakon godinu dana - mart 2003.
Nikada nisam imala abortus, nikada nisam ostajala u drugom stanju.
Suprug je radio spermogram na samom pocetku lecenja i sve je bilo u redu. Takodje je radio i briseve i svi do sada su bili uredu, kao i spermokulture, cak i kada sam ja imala enteroccocus, E - colli, do sada kada su mu posle lecenja (jer su se samo meni prvo radili brisevi na Ureaplasmu) u brisu pronasli Ureaplasmu i micoplasmu. Brisevi na Hlamidiju su negativni. Suprug i ja smo radili i test ASA i uredu je.
Pusim 15 godina, stim sto se poslednjih godinu dana odvikavam i nadam se da cu do Nove godine i prestati. Sada pusim do tri cigarete dnevno, nekad ni jednu.
Alkohol ne pijem (sem u izuzetnim prilikama i u granicama normale).
Od lekova pijem uglavnom antibiotike (Eritromicin) i trenutno Baktrim.
Od decijih bolesti imala sam boginje Varicele, zauske .
Operisala sam krajnike - prvi put sa tri i po godine, sva tri i drugi put u petoj godini samo treci. Sa tri godine mi je perforiralo (puklo) slepo crevo, s tim da nije odmah ustanovljeno vec posle dva tri dana kada sam pala u komu( prijemna dijagnoza u bonici bila je KAMEN U BUBREGU) . Tada sam bila i klinicki mrtva za vreme operacije i kao posledica sokova i velikih doza Amikacina ne cujem na levo uvo i alergicna sam na Acisale i Salicilate. Sve o operaciji slepog creva saznala sam kada je pocelo lecenje steriliteta na VMA, od medicinske sestre koja je bila u operacionoj sali u Decijoj bolnici u Tirsovoj i prepoznala me po imenu i prezimenu. Istorija bolesti je nestala tokom operacije.
Lekove za "smirenje zivaca" sam primala samo posle operacije slepog creva i nikada vise.
Dok nisam pocela lecenje steriliteta imala sam problema samo sa alergijskim kasljem i eventulano zimi bronhitis. Prvi grip sam dobila pre dve godine i lecila sam ga skoro sest meseci, ako ne i duze jer je virus presao na usi. Povremeno imam probleme sa sinusima, usima i prvi put sa besikom.
U Beogradu ne rade HSG, histeroskopiju i laparaskopiju ukoliko imate bilo kakvu bakteriju ili slicno, a da ne govorimo o Ureaplasmi i ostalom.
Ako se dobro secam receno mi je da za pacijenta ne valja da se bilo sta radi ukoliko postoji neka bakterija.
Sto se tice klonjenja lekara i lekova na godinu dana - to sam i uradila prosle godine i do ovog proleca nisam ni isla kod lekara, nisam pila lekove. Menstruacija - uredna , na 28-29 dana. Ovulacija - 12 dan - radila sam tri puta BT dijagram, a na IGA Visegradka je radjen ultrazvuk za utvrdjivanje ovulacije i isto je bilo 12 dan. Tada mi je dat Pregnil IV 5000. posto nisam ostala u drugom stanju trebalo je narednog meseca da se radi inseminacija, ali sam se prehladila , a posle toga sam dobila grip.
Sto se tice dobrog lekara u Beogradu, ne znam koga pitati - misljenja su podeljena, da li ici kod privatnika ili u drzavnu ustanovu. Trenutno me vodi doktorka iz Doma zdravlja, po preporuci prijatelja i mog doktora Opste prakse i po njenoj prici kada budem bila bez bakterija treba da zakazem histeroskopiju i laparaskopiju - sto bih uradila na IGA Visegradska.