Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.
Dobi sam 2 stenta (pLAD:Liberte 3.00/12mm x14 atm REF 38938-1230 Lot 11385618;OM) interesuje me njihova trajnost naravno u proseku i sta posle toga kolika je moja fizicka sposobnost sa dva stenta imam 38 god nemam mrsnoce i secer koliko se vremena upotrebljava Synetra koliko dana bolovanja do posla sve u proseku.
stentovi se proizvode od plemenitih metala, i u tom smislu nema bojazni da ce "zardjati".
kada se govori o trajnosti stentova misli se na preduzimanje mera od strane pacijenta - dijeta, uzimanje propisanih lekova i prestanak pusenja - koje ce spreciti ponovno zapusavanje stenta!
stentovi su jako dobra stvar,to ne zaboravite.vi cete stent nositi do kraja zivota.ugradjen vam je liberte,koji mi zovemo klasicni,pored njega postoje jos taxus i mnogi drugi.mjera vaseg stenta je mjeru koju jako cesto koristimo.odakle ste