Poremecaj LH receptora

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ivankamsi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2008 12:23 pm

Poremecaj LH receptora

Post od ivankamsi »

Evo dobili ste novog clana, kome je potrebno strucno misljenje drugih ljudi.
Moja dijagnoza je urodjeni poremecaj LH receptora.
Do te dijagnoze se doslo na osnovu brojnih ispitivanja.
Pre svega, nisam imala menstuaciju do 22 god, kada je izazvana kontraceptivnim pilulama Jeanin. Po prestanku terapije nema menstrualnog ciklusa.
Radjen mi je kariotip, zenski je XX. Radjena je mangetna rezonanca i uredan je nalaz. Uradjena je laparaskopija da bi se utvrdilo postojanje materice.
Moji hormoni su haoticni. LH mi dostize vrednost od 60 do 70, dok FSH 0.15 pa se nekad poveca do 2.
Radjeno je ispitivanje luverisom, nakon cega je materica porasla, a javili su se folikuli promera do 6mm. Daljeg napretka nije bilo.
Nakon 8 meseci, radjeno je testiranje pregnyl-om.Naravno ni to nije urodilo plodom. Nakon toga, mi je data terapija jeanine.Posle prvog pakovanja, sam dobila menstruaciju.Nije bilo problema dokle god sam pila tablete. U maju ove godine, sam prestala sa terapijom. Rezultati hormona su mi:
FSH 2.5
LH 51
PROGESTERON 1.1
prolaktin 152
ESTRADIOL 15
TESTOSTERON 1.4

U oktobru sam pocela da pijem neki caj nakon cega su mi hormoni:
FSH0.183
LH 31
ESTRADIOL 57.1
PROGESTERON 0.847
PROLAKTIN 89

Radjen je ultrazvuk i materica je mala promera 3.15:1.37:1.66
,endometrijum 1.2mm. Ima malih folikula do 4 mm.
Zaboravila sam da kazem, da imam i osteporozu, zbog nedostatka estrogena.
Zanima me da li bi mi neko dao drugu dijagnozu i da li bi pokusao sa necim da me testira.
Odgovori