Gynipral -za PedjuDj
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Gynipral -za PedjuDj
U 27.nedelji trudnoce javile su mi se povremene kontrakcije - tvrd stomak. Do sada mi je trudnoca idealna, radila sam i setala kao i pre trudnoce. Grlic je zatvoren. Doktor mi je prepisao gynipral 4x1. Zanima me - kako i da li utice na razvoj bebe (drugarica je ubedjena da je zbog gyniprala rodila bebu 2kg)? Do kada ga piti tj. da li ce prekid terapije izazvati porodjaj? da li zahteva strogo lezanje?
Draga minna,
Ja sam pila ginipral od petog meseca pa na dalje sve do pocetka devetog mjeseca.Rodila sam decaka koji je bio 4,360 tezak , tako da i sami vidite da Gynipral nema nikakve veze sa razvojem deteta.Vas ginekolog verovatno ima razloga zasto vam je bas Gynipral propisao i on ce vam odrediti do kad da ga pijete.
Ja sam pila ginipral od petog meseca pa na dalje sve do pocetka devetog mjeseca.Rodila sam decaka koji je bio 4,360 tezak , tako da i sami vidite da Gynipral nema nikakve veze sa razvojem deteta.Vas ginekolog verovatno ima razloga zasto vam je bas Gynipral propisao i on ce vam odrediti do kad da ga pijete.
Vi vrijedite onoliko-koliko ste drugima potrebni!
Pa ovako , meni Gynipral nije stvarao neke probleme jedino sto sam oticala jako puno.Kad sam otisla da se porodim stopala su mi bila kao flasa od Coca-cole ali ne mora da znaci da je to od Gyniprala jer moja trudnoca je bila rizicna pa sam morala da mirujem i samim tim sam se i jako udebljala .
Procitaj te na uputstvu koje su nuspojave Gyniprala pa ako primetite da su vama neke se pojavile opet naj bolje da vidite i da se posavetujete sa Vasim ginekologom.
Sve naj bolje!
Procitaj te na uputstvu koje su nuspojave Gyniprala pa ako primetite da su vama neke se pojavile opet naj bolje da vidite i da se posavetujete sa Vasim ginekologom.
Sve naj bolje!
Vi vrijedite onoliko-koliko ste drugima potrebni!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Minna
Gynipral je beta simpatikomimetik tj. relaksira glatku muskulaturu u ovom slučaju materice. Pokušava se da se smanje grčevi-kontrakcije materice i na taj način odloži pobačaj-porođaj. Propratni efekat je drhtanje i ubrzan rad srca. Zbog toga se pije sa Verapamil-om kojim bi trebalo da se smanji tahikardija.
Naravno da se ne radi o naivnim već o krajnje ozbiljnim lekovima tako da ih ne smete uzimati na svoju ruku već samo po uputu lekara, moguće ih je davati i venski.Treba pre svega tragati za uzrokom kontrakcija, a ne lečiti simptome!
Zbog nuspojava kod trudnica već izvestan broj godina na zapadu su ih izbacili iz upotrebe.
Poizdrav i srećno DrPeđaDj
Gynipral je beta simpatikomimetik tj. relaksira glatku muskulaturu u ovom slučaju materice. Pokušava se da se smanje grčevi-kontrakcije materice i na taj način odloži pobačaj-porođaj. Propratni efekat je drhtanje i ubrzan rad srca. Zbog toga se pije sa Verapamil-om kojim bi trebalo da se smanji tahikardija.
Naravno da se ne radi o naivnim već o krajnje ozbiljnim lekovima tako da ih ne smete uzimati na svoju ruku već samo po uputu lekara, moguće ih je davati i venski.Treba pre svega tragati za uzrokom kontrakcija, a ne lečiti simptome!
Zbog nuspojava kod trudnica već izvestan broj godina na zapadu su ih izbacili iz upotrebe.
Poizdrav i srećno DrPeđaDj
Takodje nasi lekari 'obozavaju' da prepisuju taj lek koji je u zemljama EU zabranje, jer ih naprosto mrzi da detaljno rade preglede. Ja sam imal blizanacku trudnocu i jako cesto imala kontakcije, upravo to, tvrd stomak, ali dok sam god bila zatvorena doktor mi je prepisivao samo terapiju magnezijumom koja me je spasila i nocnih grceva u nogama.
Inace sam u Sloveniji, a niko od nasih lekara nema obicaj da prepise tako nesto, mojoj snaji je terapija od stane lakara preporucena preko telefona bez ikakovog pregleda, a taj Gynipral nije bas 'bezopasan' lek.
Sa magnezijumom i dve bebe od po 2.8kg izdrzala sam do ulaska u 9.mesec, tako da mozda potrazite jos neko misljenje.
Inace sam u Sloveniji, a niko od nasih lekara nema obicaj da prepise tako nesto, mojoj snaji je terapija od stane lakara preporucena preko telefona bez ikakovog pregleda, a taj Gynipral nije bas 'bezopasan' lek.
Sa magnezijumom i dve bebe od po 2.8kg izdrzala sam do ulaska u 9.mesec, tako da mozda potrazite jos neko misljenje.