za severusa oko biopsije na S3

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gilbert
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 02, 2008 6:55 pm

za severusa oko biopsije na S3

Post od gilbert »

Postovani ,
Mozete li me uputiti cisto informativno o postupku kako se vrsi, koliko traje i sl.. Razmotrili smo sve.. specijalista koji je citao mri iz neke privatne kaze da treba kompletan CT abdomena i karlice i creva i sve i svja za nesto sto se ne zna sta je na kicmi.. Najlogicnije po meni je da prvo ispitamo sta je to a biopsija je jedini nacin pa da onda ako nije dobar rezultat krenu pretrage a ne da krenu pretrage za nesto sto privatniku najvise odgovara pa je zakazan pregled kod hirurga ortopeda prof. sa vma u ponedeljak... Mislite li da je u redu to ?

Hvala
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Nemam nameru da vise ikada odgovorim bilo kome na Onkologiji.Kada ovde ima toliko pametnih mogli bi bez problema da preuzmu tu ulogu ili ostaje druga opcija da kod svog lekara realizuju svoje zakonsko pravo na informacije.
gilbert
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 02, 2008 6:55 pm

Post od gilbert »

U pravu si, ne bih ni ja. Odoh odavde, samo gubim vreme... kao i ostali...
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od evo mene »

Severus,sada kršite svoju zakletvu.Koliko znam,dužni ste pomoći svakom pacijentu,bez obzira na rasnu i vjersku pripadnost,takođe, i u ratnim uslovima,bili biste dužni pomoći svima kojima je ista potrebna,bez obzira kojoj strani pripadaju.Ali,možda griješim,možda i niste ozbiljno mislili dok ste čitali Hipokratovu zakletvu.Uostalom,zar vama ,ljekarima nije lakše objasniti pacijentu,koji je ,koliko,toliko upućen u svoju bolest,nego nekome,ko bježi od istine i ponaša se kao da se sve dešava nekom drugom.Zar mi pacijenti i vi,ljekari nismo isti tim,koji se bori na istoj strani?
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Uzivo da, ali ovo je net, odkud znate da li je on ono za shta se izdaje?

:-?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Tamaraft,u pravu si,ali valjda nije tako duboko propalo ovo naše društvo,da se ovakvi forumi koriste na taj način.Ne znam,možda sam ja,bez obzira na svojih 47 godina,ipak malo naivna.Ako je tako,njemu na dušu.Pozdrav.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Nikome na dushu, aman ljudi, meni ce postati najveca zelja da ljudi vec jednom nauche da ne meshaju internet i svoj privatni zivot.

To je najveca greshka koju svi ljudi prave!

Shvatite da ovde treba da dodjete po informacije, podatke, a vash zivot koji je pravi nikad nece moci da se resetuje kad je umoran, da mu ubacite antivirus ako ga neshto napadne, zato odvojite pisanije po internetu, neintimizirajte se sa mashinom i ljudima koje ne znate ni ko su ni shta su...oduzima vam vreme a i zivce koliko vidim.

Jedino ako nemate dovoljno problema u zivotu pa volite da komplikujete zvoj mentalni sadrzaj prepucavanjima sa ljudima koje ni ne znate, oko nechega shto ni na kraju ne znate shta je.....na kraju krajeva koaj god da se tema pokrene o bilo chemu i bilo gde nikad nece svi koji uchestvuju u konverzaciji imati isto mishljenje, tako da ljudi ajde da se privatimo posla i pomognemo onima koji informacije i i konkretne chinjenice traze a ne da se pretvorimo u forum koji lechi fobije od zaba i pauka i pomaze nezrelim ljudima koji zele samo ruzichaste odgovore.

Medicina je egzaktna nauka pa ajte da i ovaj forum pochne da lichi na neshto slichno.

Svaka druga tema se zavrshi konfliktom, ispada da mi svi koji pishemo i pokushavmo da pomognemo na kraju samo bivamo ismejani i kritikovani i odlazimo sa foruma polako. Naravno da ce uvek biti nekoga da pishe i pomaze ali zar nije bolje biti normalan i uchtiv prema svima i zar ne treba razumeti svakoga i ne suditi na osnovu predrasuda??

Sad ja ispadoh baba koja pricha deci kako treba da se igraju, ali zaista ljudi svi se zapitajte zbog chega ste ovde na ovom forumu, da li ste neshto nauchili, da li ste dobili odgovore na koje ste postavili pitanja, i verujem da ce svi biti zadovoljni.

Nash narod je jako chudan, ali pametan, ima jednu odlichnu izreku: Sto ljudi sto cudi! :)

S tim da treba da se podsetimo da treba pre da budemo ljudi nego da nam cud preovlada!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Tako je Tamara,uzmi pice na moj rachun...
Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:00 pm

Post od protta »

Poenta svega je:Vi ljudi,koji pišete na"prijatelji",nemojte da branite druge umeju valjda oni sami da se brane?Svako prihvata odgovor kako on/ona hoce.Bez ljutnje,pozdrav.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

E,pa ja sam i počela dopisivanje sa ljudima na ovom forumu,a ne sa mašinom.Pod pretpostavkom da oni koji dolaze na forum, nisu tu da bi ismijali ostale zbog neupućenosti(ali,zar nismo zbog toga tu,da bi nam neko ponešto objasnio),ostaću ovdje,jer vjerujem da je neko,tamo negdje ,u sličnoj nevolji i da ćemo ,zajedno,razmjenjujući informacije,uspjeti u borbi protiv bolesti ili protiv povremene depresije i bespomoćnosti.To ne znači da mislim da sam stručnjak(daleko od toga),ali iz mog dosadašnjeg iskustva,lakše je kad podijelimo sa drugima ,a ponekad mnogo lakše sa potpuno nepoznatim ljudima,nego sa svojim najbližima.
Pozdrav.
Odgovori