Hronicni cervicitis

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Hronicni cervicitis

Post od andjelija81 »

Sklona sam uro-genitalnim infekcijama. Poslednje sto sam imala je Eserishia i Candida zajedno, uspesno su izlecene ali se cesto vracaju.

Papa test je (pre godinu dana) bio u redu, kao i kolposkopija s' tim sto je pisalo da ima dosta leukocita kao i znakova vakuolarizacije (?) . Doktorkin komentar je da to nije nista zabrinjavajuce.
Kada sam pre par dana bila kod nje rekla je da su brisevi sterilni i da dolazim na kontrolu samo po potrebi, ali sam videla da je u kartonu napisala Cervicitis chronica .

Molim vas da mi kazeter da li imam razloga za brigu i kakve mogu biti posledice ??

ps Ako znate posavetujte me molim vas kako da preventivno delujem da vise ne bih dobijala bakterijske infekcije!
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Razloga za brigu nemas ako redovno (svake godine) budes radila papa test i kolposkopiju!

Pretpostavljam da si dosta saveta dobila i od doktorke, znaci jacaj imunitet, probaj da koristis probiotike (oralno ili vaginalno, najbolje pitaj doktorku) koristi kondom, niposto tange, samo beo pamucni ves koji se otkuvava, pranje iskljucivo toplom vodom, nikakvim hemikalijama, ne nosi usku i tesnu odecu (hulahopke, helanke, uske farmerice) ne nosi gacice kad je god moguce (recimo kad spavas, leti kad si kod kuce). Meni je dosta pomoglo kad sam prestala da nosim bodi, a to mi je bio maltene obavezan deo garderobe. Znaci, vrucina i vlaga pogoduju razvoju infekcija (recimo, i ako dosta sedis tokom dana to moze da bude problem zbog zagrevanja i nedostatka vazduha).
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Hvala ti donka na brzom i umirujucem odgovoru!

Iskreno, zabrinula sam se da taj hronicni cervicitis moze da izazove sterilitet . . . :(

Primenjujem sve od onoga sto si mi navela. Jedino mi nije jasno kako to mislis da ne nosim gacice :o Nosim ves i to obavezno pamucni, kako cu da ga ne nosim. . . :oops: :roll:
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Pa recimo kada spavas, da nosis samo spavacicu... ili preko leta, po kuci nosis siroke suknje ili haljine, isto bez icega od donjeg vesa. Samo je vazno da ima sto vise ajde da kazem promaje :D

Sto se steriliteta tice moze da bude opasno ako imas hlamidiju, ali ne znam da li si radila bas taj test ili obican cervikalni bris? Ona ponekada ne daje nikakve simptome, tako da mozes i na svoju ruku da uradis taj test u nekoj laboratoriji, cisto da budes mirna.
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Sa poslednji put nisma ponavljala test na hlamidiju jer sam radila pre par meseci kad i prethodne briseve i nije je bilo. Sad sam radila mukoplazmu, ureaplazmu i briseve vagine i cerviksa na bakterije.

Hvala ti na savetima, znaci promaja je resenje :lol: Pozz :D
Odgovori