Zdravo svima. Vec 3 dana citam tudje probleme i rezultate (da ne otvaram nepotrebno nove teme) ne bi li pronasla odgovor. Zato sada iznosim svoju situaciju i nadam se da ce mi neko odgovoriti.
Zbog neplodnosti mi je dr. rekao da uradim sledece hormone i ovo su njihove vrednosti 3 dan ciklusa, napominjem da imam cistu na jajniku velicine oko 4 cm i da sam bila pod stimuliranim ovulacijama.
estradiol 1159.0 (12.5-166)
fsh 2.56 (3.5-12.5)
lh 13.06 (2.4-12.6)
prolaktin 544.5 (102-496)
hs tsh 3.68 (0.27-4.2)
Koliko je opasna ova vrednost estradiola i moze li nastati usled ciste? Da li ce se smanjiti kada cista nestane jer kod mene nastaju i spontano prolaze prosecno u 3-4 ciklusa godisnje? Da li je ovo pcos o kome svi pricaju? Da li su moje promene raspolozenja uzrokovane poremecajem hormona? Da li je stres(posao, zelja za bebom, porodicni problemi) mogao da uzrokuje ovaj disbalans?
Unapred se zahvaljujem svima koji mi budu pisali. Veliki pozdrav.
4 polna hormona nijedan nije u granici normale
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 07, 2008 6:20 pm
Zelim ti sve najbolje
Cao. Neka ti rade vise puta ultrazvuk, tako su meni rekli da imam cistu, a nakon jos jednog ultrazvuka, rekli su da imam policisticne jajnike, od toga se dobija maljavost. I meni su neki od tih hormona povecani, jos nisam bila kod lekara da pogleda rezultate,valjda ce biti sve uredu.
-
- Stalni član
-
- Stalni član
Nije nista rekao samo da je to zbog ciste. Citala sam o tome na netu i nije bas dobro imati toliki prolaktin jer on ometa ovulaciju. Trudim se da shvatim da ce me nerviranje na poslu, u saobracaju u kuci .... samo udaljiti od mog cilja pa pokusavam da cooliram sve oko sebe. Ne koristim nikakve lekove po tom pitanju, niti mi je doktor trazio da ponovim hormone u ciklusu bez ciste, znaci kad nista neprirodno ne utice na njih. Trudim se da pobegnem od stresnih situacija i da mislim pozitivno. Videcemo sta ce biti dalje. Sada sam na pauzi koju sam sama sebi odredila, nema lekara, bockanja, ultra zvukova, samo vitamini i odmaranje. Pozzzz