Bakterije u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
zuta-bubamara
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 9:51 am

Bakterije u trudnoci

Post od zuta-bubamara »

Pre trudnoce sam imala Trihomonas. Sada sam u 6. nedelji trudnoce. Nisam sigurna da li sam se izlecila, jer se trudnoca dogodila u toku terapije. Jos nisam proverila kod dr vaginalni sekret. Kakve posledice mogu biti i da li se moze leciti bakterija u trudnoci?
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Ne znam koliko je konkretno trihomonas opasan, ali logicno mi je da se mora leciti, ne mozes se patiti sa nelecenom infekcijom 9 meseci i onda jos i bebu izlagati tome prilikom porodjaja.

Pretpostavljam da i tvoj partner ima trihomonas ako ste imali nezasticene odnose (a ocito da jeste dok si trudna :D), tako da oboje morate da se lecite da ga ne biste prenosili jedno drugom do u nedogled.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Uradi bris pa da znash da li ima ili nema bakterija, ako nema chemu briga oko lechenja??
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zuta-bubamara
Stalni član
Stalni  član

Post od zuta-bubamara »

Hvala na odgovorima. Uradicu bris, ali verovatno ne pre cetvrtka, petka. Brine me da li ce to biti kasno?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Meni nije kasno :) ali vashe je zdravlje u pitanju!

Zar nije bolje da to uradite shto pre nego da razmishlajte o tome 5 dana?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zuta-bubamara
Stalni član
Stalni  član

Post od zuta-bubamara »

U pravu ste. Vec sutra cu otici kod dr i u laboratoriju.
Pozdrav!
Odgovori