EHO DOJKI:DISPLAZIJA ŽLEZDANOG PARENHIMA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

EHO DOJKI:DISPLAZIJA ŽLEZDANOG PARENHIMA

Post od zmaj76 »

Prilikom sistematskog pregleda i ultrazvuka konstatovano je sledeće:
prisutni su znaci displazije žlezdanog parenhima ,bez vidljivih fokalnih promena,aksilarno se obostrano ne uočavaju uvećane Lgl
MOLIM ZA TUMAČENJE NALAZA I PREDUZIMANJA DALJIH KORAKA
DR je rekao, na moje pitanje kakva je to promena , da je to normalno kod žena/devojaka posle 30 godine, ja imam 32,nisam rađala.
Hvala unapred!
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Bas kao sto je tvoj dr rekao,normalno je to kod zena preko 30.
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm

Post od zmaj76 »

Hvala ti , martice , da ne brinem....poslednji pu sam na uz bila pre tri god.i nije bilo niceg slicnog,pozdrav!!
:wink:
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Pre 3 godine si imala tri godine manje :D .Hormoni rade "malo "drugacije sada.Isto to,tj tu dijagnozu imam i ja i hiljadu zena.Ne brini,samo redovno idi na kontrole.Uh,to me podseti da bih i ja trebalo da odem :roll:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Ja ih imam od 18te godine!

Nishta strashno, samo u svoj raspored ubacish ultrazvuk dojki na svakih 4-6 meseci ako tvoj dr ne kaze drugachije.

Ako budesh imala bol nekada, slobodno popij neki analgetik ili nauchish tachku za bol u dojki, su djok terapija, izmasirash tahchku i odeeeeee bol :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori