probadanje u cmaru

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
okceMalo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 4:06 pm

probadanje u cmaru

Post od okceMalo »

Pozdrav, imam 21 godinu, zadnjih nekoliko dana, ustvari nocu kad legnem da spavam vise , osecam ko da imam noz u cmaru i tako me na nekoliko sekundi sevne i tako to.. Sto se stolice tice skroz je ok, krvi nema, kakim otprilike svaki drugi dan i to traje 10tak sekundi i stvarno nemam problema sto se toga tice, cak mi se svi dive zbog moje brzine i lakoce vrsenja velike nuzde.. Ima li neko predstavu od cega mi moze biti to ziganje, ne bih bas ako ne moram da idem na tu vrstu pregleda, zensko sam, stidljiva, plasljiva..Jel to sto nemam krv u stolici znaci da nije nista strasno?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Moze biti da je u pitanju samo opushtanje mishica oko anusa ako se to javlja samo nocu pred spavanje, kada je telo spremno za san i popushtaju kontrakcije, i parasimpatikus preuzima rad nad organima, usporav organizam i smiruje sve funkcije.

Odlichno je shto nema promena u stolici niti problema sa praznjenjem ali to nije nikada 100% znak da se neshto ne deshava, ne kazem ovo samo za vash sluchaj nego generalno, mnoge bolesti se kod choveka jave bez ikakvih prethodnih simptoma.

Isto tako ovakav bol moze biti i posledica nagona za praznjenje, tj ako se stolica skuplja u zavrshni deo debelog creva, ako vam je praznjanje uvek ujutru onda se uveche stolica spushta u anus i sprema za izlazak ujutru.

Probajte da pijete malo vishe vode i da jedete kuvanu hranu, mozda ta peckanja i sevanja izaziva i odredjena vrsta hrane koju jedete, bez obzira shto nemate problema sa praznjenjem, Zachini neki, tvrda i suva hrana.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
predator3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 25, 2008 12:16 pm

Post od predator3 »

negde sam prochitao da konzumiranje dosta kafe mozhe da izazove takva peckanja...
Odgovori