Postovani,
Potrebna mi je detaljnija informacija o stanju i prognozi. Radi se o rodjaki iz uze porodice, 50 godina. Juce smo dobili nalaz misljenje konzilijuma (Neurohirurgija u KCS).
dg: meta in cerebro multiplices
st. post op. ventriculi (leiomyoma) (operacija izvrsena pre 2 meseca)
hemiparesis sin.
dalje pise ..radi se o multiplim sekundarnim depozitima u mozgu od kojih se jedna promena nalazi u mozdanom stablu. promene dif.dg. mogu odgovarati abscesima. (uvode se tri antibiotika odmah)
dalje, sto pre MRI (zakazan za ponedeljak, u priv. klinici).
treba da se javi ponovo na konzilijum sa MRI sa spektroskopijom, i uz gastrointest. uz imunohemijski nalaz od operacije zeluca.
Svakako cu odmah postaviti i rezultate MRI u ponedeljak. Sve je sveze i svaka informacija je dobrodosla.
unapred veliko hvala.
metastaza na mozgu
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 01, 2005 3:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nakon nekoliko dana provere posta sam i zaboravila da sam ga postavila.
Magnetnom rezonancom potvrdjene meta promene na mozgu, a utvrdjeno da se primarni rak nalazi na zelucu, iako je nakon operacije pre dva meseca nalaz odredio da se radi o benignom tumoru.
Odredjena je hemoterapija. Nisam videla dokumentaciju jer se nalazi na klinici, gde je hospitalizovana. Lekari ne daju puno nade, iako je bolnicki tretman za svaku pohvalu. Iscitavam postove o alternativi ...cela porodica polako gubi entuzijazam i sprema se za najgore, a ja se pitam da li je prerano.
Magnetnom rezonancom potvrdjene meta promene na mozgu, a utvrdjeno da se primarni rak nalazi na zelucu, iako je nakon operacije pre dva meseca nalaz odredio da se radi o benignom tumoru.
Odredjena je hemoterapija. Nisam videla dokumentaciju jer se nalazi na klinici, gde je hospitalizovana. Lekari ne daju puno nade, iako je bolnicki tretman za svaku pohvalu. Iscitavam postove o alternativi ...cela porodica polako gubi entuzijazam i sprema se za najgore, a ja se pitam da li je prerano.