trajanje menstruacuje, kasnjenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ina07
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 3:08 pm

trajanje menstruacuje, kasnjenje

Post od Ina07 »

38 god,uobicajeni ciklusi 27-29 dana.Od pre pola godine mi se cesto desava pomeranje ciklusa (pr.prosli mesec je bio 25 dana,a danas mi je 31 dan i jos nisam dobila). kako starim sve vise sam pod stresom kad treba da dobijem i hoce li biti sve u redu. Citala sam da je normalna menstruacija u periodu 21-35 dana, ali da li to znaci da svako pomeranje od 3-6 (ili 7) dana od jedne do druge menstruacije tolerantno? i kako se ustvari racuna koliko kasni-u odnosu na uobicajeni ciklus ili u odnosu na datum zadnjeg ciklusa?
vidim da ima dosta educianih vas na forumu,pa nadam se da cete odgvoriti.
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Tinna25 »

Ne bih da Vas plasim ali moju mamu je "ostavila" menstruacija u 38. godini. I njoj je tako pocelo kao i Vama. Verovatno je to...
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

To je sasvim ocekivana pojava u vasim godinama.Hormonski status se menja a samim tim i vasi ciklusi.Kako se racuna?Pa prosto.Ako ste prethodnu menstruaciju dobili npr.prvog u mesecu,od tog dana brojite dane do sledece menstruacije.Ako ste ranije dobijali na 27-29 dana a sada se desi da dobijete 36.dana,onda vam menstruacija kasni za tu razliku od 27-29. pa do npr 36.dana.Znaci kasni vam 7 odnosno 9 dana.Priblizno smo istih godina i meni se te promene desavaju vec 10 godina unazad a ginekoloski sam zdrava.Pozz
Ina07
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 3:08 pm

Post od Ina07 »

Hvala Martat na odgovoru.nadam se necete imati protiv ako vam posaljem pp.
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Pisemo se na pp :D
Odgovori