Dioptrija se stalno povecava
Dioptrija se stalno povecava
Imam cerku od osam godina. Pred polazak u skolu isli smo na pregled kod oftamologa i tada je primeceno da slabije vidi. Kontrola je bila za cetiri meseca i sa sedam godina ona je dobila dioptriju - 0,50. Na sledecoj kontroli dioptrija na jednom oku je bila -0.75 a na drugom -1. Svakih sest meseci idemo na kontrolu i dioptrija joj se stalno povecava. Sada na jednom oku je -1,75 a na drugom -2.25. Da li neko ima slicne probleme i da li je to uopste normalno da se tako dioptrija povecava.
mozda nije normalno...
...ali je tako. Meni dioptrija ne prestaje da se povecava a imam 32g! Ja sam takodje imala isto pitanje jer mi se dioptrija povecava na svakih 6 meseci za 0.50. Pojma nemam i da li je laserska operacija moguca u mom slucaju i gde bih mogla da je obavim? Pomoc! 

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moja dioptrija je rasla i menjala se sve do 25te godine. Upravo i kada se zavrshava razvoj oka i svih struktura oka!
Neka vas ne brine to shto se dioptrija menja, to je normalno kod dece, samo je bitno da na svakih par meseci radite pregeld da se proveri da li su naochare uradjene dobro, i svaki put kad se malo promeni dioptrija imace period adaptacije, nece odmah videti kristalno. Naochare su ipak jedna vrsta ortoze, pomagala na koje treba da se navikne!
Najbitnije je da kod nje ne stvarate otpor prema naocharima i da to noshenje naochara smatrate za potpuno normalno!
Neka vas ne brine to shto se dioptrija menja, to je normalno kod dece, samo je bitno da na svakih par meseci radite pregeld da se proveri da li su naochare uradjene dobro, i svaki put kad se malo promeni dioptrija imace period adaptacije, nece odmah videti kristalno. Naochare su ipak jedna vrsta ortoze, pomagala na koje treba da se navikne!
Najbitnije je da kod nje ne stvarate otpor prema naocharima i da to noshenje naochara smatrate za potpuno normalno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.