trudnoća i hlamidija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
wesna1112
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 20, 2005 1:06 pm

trudnoća i hlamidija

Post od wesna1112 »

Pre šest meseci pronađeno mi je prisustvo hlamidije. U međuvremenu sam ostala u drugom stanju. Imam 38 godina i dvoje dece. Trudmoću želim da zadržim, ali me zabrinjava hlamidija. Molim za savet. W
Masha23
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Masha23 »

Draga Wesna,
Meni je takodje konstatovana hlamidija nekoliko meseci pre nego sto sam ostala u drugom stanju, ali ja sam odmah dobila th (i suprug i ja) i od druge ture antibiotika smo je izlecili.
Ne znam koliko ti je trudnoca stara? Zasto se nisi lecila odmah cim su ti je pronasli?
Mislim da hlamidija moze da se leci i u trudnoci, ali o svemu tome prepustam ipak Ob Gyn ili PedjiDJ da ti objasne.
Budi bez brige,
Pozdrav,
Masha
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Hlamidija se lijeci i trudnoci, bazirano na pacijentovoj alergiji na lijekove a ne na trimestru trudnoce, jer se lijeci u svakom trimestru.
Pozdrav,
obgyn
bonbi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 09, 2005 9:20 am

Post od bonbi »

naravno da se leči....i meni je konstatovana na kraju trećeg meseca i prepisana mi je terapija eritromicinim - oralno i vaginalete, sada sam u šestom i redovno radim briseve i uvek su negativni...i sve je u redu sa bebom....
sonja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 25, 2005 12:22 am

VAZNO UPOZORENJE!!!

Post od sonja »

Molim vas,
samo obratite paznju na privatnu medicinsku laboratoriju u kojoj radite testove, ako ih tamo radite.
Ja samo dobila kontradiktorne rezultate, i to posle drugog testa, jer mi je prvi bio sumnjiv (drugi mi je jos sumnjiviji :wink: )

Pitanje: da li u betaniji test na hlamidiju mogu da uradim iako nisam trudna? I koliko kosta?
Hvala!
Odgovori