Donji umnjak mi je odavno iznikao i to bez problema i bola, zatim se pokvario i stomatolog mi ga je plombirao, rekavsi da je to samo privremeno resenje jer je jako ostecen i da ce ubrzo morati napolje.
Posle 2 god mi je plomba ispala i za par dana treba da ga vadim. Moj stomatolog je iskusan oralni hirurg, vadila sam šestice sa po tri korena kod njega bez apsolutno ikakvog bola ni za vreme vađenja, a ni posle dejstva anestezije-nemam apsolutno nikakav osecaj ni bola ni pritiska, kao da me niko nije ni pipnuo, a ne da mi je vađen zub.
Moje pitanje je - mora li posle vadjenja izniklog donjeg umnjaka da postoji jak bol u toku više dana, kao što su mi rekli bukvalno svi koje sam pitala? Da li je moguće da sve prođe normalno ili su umnjaci nešto posebno, što mora obavezno jako da boli posle vađenja?
vadjenje izniklog umnjaka
Pre 10 dana sam izvadio donji desni umnjak, koji je takodje bio polu izrastao ali koji je bio potpuno zdrav. Takodje sam cuo price kako je bol obavezna nekoliko dana, hrana na slamcicu itd. Medjutim, tog jutra na dan vadjenja sam poceo da pijem Panklav na preporuku hirurga, posle vadjenja savetovano mi je da stavljam hladan oblog i da pokusam sto duze tog dana da sedim i da spavam na uzvisenoj podlozi i po potrebi da popijem Nimulid.
Sledeceg dana sam se probudio u 8 da popijem lek posle cega sam nastavio da spavam do 11
Ustao sam bez ikakvog, ali bas ikakvog bola i nesto kasnije najnormalnije rucao. ( zvakao na levu stranu da ne bi ostetio ranu koja je zasivenja ).
Za par dana imam zakazano vadjenje drugog i iskreno jedva cekam da to odradim i zavrsim sa tim.
Verujem da je svima drugacije i da na svakog vadjenje umnjaka utice razlicito. Eto ovo ti je neko moje iskustvo.
Srecno
Sledeceg dana sam se probudio u 8 da popijem lek posle cega sam nastavio da spavam do 11

Za par dana imam zakazano vadjenje drugog i iskreno jedva cekam da to odradim i zavrsim sa tim.
Verujem da je svima drugacije i da na svakog vadjenje umnjaka utice razlicito. Eto ovo ti je neko moje iskustvo.
Srecno