ovulacija?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jeka2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 03, 2008 6:47 am

ovulacija?

Post od jeka2 »

Imam 30 godina, neredovne menstruacije od 21.godine kada sam se naglo ugojila.Ginekolog mi kaze da cu najverovatnije morati da prodjem kroz stimulaciju jajnika ako zelim dete ali mene zanima posto sam dosta citala na internetu da ovulacija moze da se uspostavi prvo smanjenjem telesne tezine ( sto meni tesko ide i ako imam veliku volju ali mi nekako polako uspeva...) ali mene zanima da li ja ( na pr.) ako imam menstruaciju dva meseca za redom imam tada i ovulaciju ili to ne mora da bude pravilo?
maxmax
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 2:38 pm

ovulacija?*

Post od maxmax »

Ja već poslah odgovor ali ga ne vidim....dakle,uradi folikulometriju da bi znala šta ti se dešava sa ovulacijom,bez ovulacije,nema trudnoće,ponovi folikulometriju najmanje dva meseca od poslednjeg dana menstruacije pa u narednih deset dana.Ja sam je radila prvi mesec peti dana posle prestajanja menstruacije.Bilo je da mi nekada jajnici ''zakažu'',prvo se dogovori sa svojim ginekologom kako ćete to da ispratite.
Što se tiče neredovne menstruacije,može biti da je zbog viška kilograma,izbaci šećer,ali nikakvu stimulaciju ne uzimaj pre folikulometrije jer se tako dobije cista.Taj problem neredovne menstruacije se rešava sa pilulama za kontracepciju koje ti prepiše ginekolog nakon provere hormona.Ne uzimaj ništa sama i po savetu drugarica.Pozdrav.
Odgovori