Izvinjavam se unapred ako je neko postavio ovakvo pitanje ali nisam uspeo da pronadjem odgovor na isto!
Elem, stomatolog mi je radio shesticu donju i zadnje shto je radio je punjenje kanala i sledetje je trebalo da bude plombiranje! Medjutim, zub mi je na jednom mestu pukao i cement mi je ispao! Ne u potpunosti ali deo fali! Da li postoji opasnost od infekcije odnosno da li treba brzze bolje pohitati zubaru da se to sredi?
Unapred zahvalan
Otvoren kanal?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
Prema postojecim endodontskim standardima, zavrseno lecenje, tj. definitivno punjenje, se "pecatira" glass-ionomer cementom, pa se onda privremeno ili stalno zatvara.
Ako to nije uradjeno, a lomom vaseg zuba je doslo do izlaganja definitivnog punjenje spoljnoj sredini, posle par nedelja takvog stanja se smatra da treba raditi reviziju lecenja, pre plombiranja zuba.
Drugim recima, to sto je delom pukao, ne mora da bude nikakav problem, ali ako je samo definitivno punjenje kanala korena slobodno izlozeno sredini usne duplje onda bi trebalo da pozurite kod vaseg zubara.
Sve najbolje
.
Ako to nije uradjeno, a lomom vaseg zuba je doslo do izlaganja definitivnog punjenje spoljnoj sredini, posle par nedelja takvog stanja se smatra da treba raditi reviziju lecenja, pre plombiranja zuba.
Drugim recima, to sto je delom pukao, ne mora da bude nikakav problem, ali ako je samo definitivno punjenje kanala korena slobodno izlozeno sredini usne duplje onda bi trebalo da pozurite kod vaseg zubara.
Sve najbolje