Koza kapaka oka

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
ssholovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 17, 2005 9:32 am

Koza kapaka oka

Post od ssholovic »

Pre vise od nedelji dana koza kapaka oka mi se jako susi,cak dolazii do malih ranica duz oka, iz koje curi neka tecnost. I to se pojavilo na oba oka. Mazem za baby kremom, ali cim upije tu kremu dalje se susi, i izaziva svrab. Da li mi neko moze pomoci cime da resim ovaj neprijatan problem. hvala
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Mozda je u pitanju kontaktni alergijski dermatitis ili seboroicni dermatitis ili infekcija. da li su Vam veznjace crvene i otecene, da li je crvrnilo ako ga ima jace izrazeno u unutrasnjem uglu oka, da li su promene pracene svrabom, da li imate perut u kosi i obrvama, da li Vam je zapusen nos i da li kada pplacete brisete nos ili vam suze cure niz obraze.
Posaljite sliku ili dodjite u savetovaliste
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
ssholovic
Novi član
Novi član

odg

Post od ssholovic »

imam perut u kosi, ali mi oci u ugku nisu crvene...ali jeste praceno jakim svrabom...da li moze da se mazi kansenom ili necim slicnim?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

bolje namazite 2-3 dana 1% hidrocortizonom a zatim krenite sa terapijom peruti Squaphan P samponom. Najverovatnije je ipak ako je svrab izrazit da je u pitanju kontaktni alergijski dermatitis i trebalo bi da se rade testovi
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
ssholovic
Novi član
Novi član

reseno

Post od ssholovic »

hvala na savetu,uradio sam kako ste rekli,i alergija je prosla za manje od dva dana...sada jos samo da resim perut i...
pozdrav,hvala
Odgovori