gram+koki

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
fatima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 12:14 am

gram+koki

Post od fatima »

pozdrav svima ja sam nova i molim nekoga da mi kaze koliko je opasna bakterija gram+koki i kako je eliminirati,radila sam nalaz cervikalnog i vaginalnog brisa i na oba nalaza stoji ta bakterija :-? malo sam cackala po forumima al sve sam vise zbunjena molim za pomoc ako neko zna da mi kaze! unaprijed zahvalna!
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Napisala si samo deo (delic) nalaza, tj. delic nalaza direktnog preparata. (jesam li u pravu?)
Sta je i da li je nesto izolovano od bakterija?

Gram pozitivne bakterije koje su navedene u preparatima (pretpostavljam ovako na pamet) su Laktobacili, deo normalne flore.
fatima
Novi član
Novi član

Post od fatima »

da potpuno si u pravu a i to da su laktobacili deo normalne flore.evo ovako stoji na nalazu:u kulturi vaginalnog i cervikalnog brisa nisu izolovane patogene bakterije u direktnim preparatima pronadjene su;deskvamirane epitelne celije,laktobacili,gram+koki u nakupinama,ali ovaj gram+koki me zabrinjava.nadam se da sam sad bila jasnija i unaprijed zahvaljujem!
fatima
Novi član
Novi član

molim za odgovor

Post od fatima »

ja mislim da nisam postavila pitanje a da se nitko sa tim nije susreo,mada bih ja iskreno voljela da nije.ali ako ima neko molim da mi odgovori,moram jos da cekam da idem kod mog gon.,a ova neizvjesnost me ubija?! :(
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Patogene bakterije i gljivice nisu izolovane i to je dobro.

Da li imas neke tegobe? Zbog cega si radila bris?
fatima
Novi član
Novi član

gram+koki

Post od fatima »

nemam tegobe nego vec drugi put gubim bebu,prije 20dana sam imala spontani i zato mi je radjen bris :(
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Tinna25 »

Nista strasno, evo u potpunosti nam je isti nalaz, dva doktora su mi rekla da nije nista i netreba nikakva terapija. A i ja sam isto radila zbog gubitka trudnoce. U kom si mesecu izgubila?
fatima
Novi član
Novi član

gra+koki

Post od fatima »

najljepsa ti hvala bas si me utjesila to mi puno znaci.Atrudnocu sam izgubila u 9 tjednu :cry: hvala puno jos jednom!
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tinna25 »

i ja u 3em mesecu...
da nisi bila bolesna od gripa recimo?
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Jesu li vam dr trazili da uradite bris i na mikoplazmu, ureaplazmu i hlamidiju?
fatima
Novi član
Novi član

gram+koki

Post od fatima »

nisam bila bolesna i moram da radim jos neke nalaze :roll: da bi se ustanovio tacan uzrok,a to bris na ureaplazmu i hlamidiju mi misu trazili da radim
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Djuu »

Bas i je zao sto vam se to desilo. I ja sam imala jedan mised, u 10-oj nedelji, nikad nismo saznali zbog cega.
Pretpostavljam da ce ti raditi sve te briseve i mozda ispitivanje ne neke viruse.
fatima
Novi član
Novi član

Post od fatima »

Da i ja predpostavljam da ce mi morat sve nalaze uraditi jer ne bih zeljela i treci put da mi se dogodi jako je to bolan osjecaj jer ovo vec drugi put gubim bebicu,pa se opet nadam da i ako bude nesto da ne bude toliko opasno!hvala vam na odgovorima i druzenju ovo mi mnogo znaci!!
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član

Post od Tinna25 »

Ja sam radila i nemam nista od toga, sad cu jos TORCH raditi
Odgovori