HPV

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ana1986
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 26, 2008 2:24 pm

HPV

Post od ana1986 »

nemam pitanja vec samo da podelim sa vama ono sto sam pronasla na temi:hormonska kontracepcija:
SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA TVRDI DA DUGA UPOTREBA KONTRACEPTIVA MOZE BITI RAZLOG POJAVE HPV INFEKCIJE.
...ovo sam napisala jer sam revoltirana sta jedan ginekolog me je vise od pola sata ubegivao da to nije stav ove organizacije.( averujem da nije jedini sa tako puno znanja)
ko zeli vise ovo je link organizacije http://www.who.int/en/
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Re: HPV

Post od donka »

ana1986 napisao: SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA TVRDI DA DUGA UPOTREBA KONTRACEPTIVA MOZE BITI RAZLOG POJAVE HPV INFEKCIJE.
Gde tacno na sajtu to pise?

Kontakt sa inficiranom osobom je razlog pojave HPV infekcije.

Razlog sto zene koje koriste hormonsku kontracepciju cesce oboljevaju je taj sto one u najvecem broju slucajeva nazalost ne koriste barijernu kontracepciju tj. kondom, koja u relativno velikoj meri stiti od infekcije HPVom (oko 70% zastite.)

Najbolje i najbezbednije je koristiti obe vrste kontracepcije istovremeno. Hormonsku kao dodatnu zastitu od trudnoce u slucaju da kondom zakaze, a kondom kao dosad najbolju zastitu od polno prenosivih infekcija.
Odgovori