Zadah iz usta
Zadah iz usta
Može li neko da mi kaže kako da se rešim neprijatnog zadaha, za koji sam sigurna da nije posledica problema sa varenjem. Zubi su mi u dobrom stanju, trudim se da redovno četkicim operem i jezik ali uzalud. Ispiram trenutno usta sa ozoseptom, ali mislim da on samo trenutno rešava problem. Šta da radim?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 24, 2007 2:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nadam se da nekasnim jer sam novi clan. neznam da li koristis konac i cetkicu za dzepove. Probaj da provuces konac izmedju zuba , ako se oseca neki miris onda imas na tom mestu dublje dzep. Uzmi cetkicu za dzepove i dobro iscackaj hranu koja tu trune i ispiraj par dana sa Hibidex Dap-om. Mozda najbolj kod zubara na ciscenje kamenca i dzepova ultra zvukom.
Probaj
Probaj
Hibideks-Dap je antisepticki rastvor koji se uglavnog koristi u paradentopatiji,kod nekih upala desni i td.Njega mozes da koristis sedam dana ujutru i uvece 2min buckanja u ustima,pa posle tih sedam dana moras da odmaras sedam dana,jer on ne moze konstatno da se koristi.Za dane izmedju mozes da koristis FLUROGAL,mozes da biras sa ukusom jagode ili mentola(meni je licno lepsi onaj sa jagodom).Pokusaj,u svakom slucaju ce ti desni biti bez upale i u boljem stanju,samim tim ce i zadah da se popravi.
Srdacan pozdrav!
Srdacan pozdrav!
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 3:00 am
Zadah iz usta
Ne mora da znači da problem sa zadahom potiče od parodontalnog džepa ili bakterija koje se nalaze u naslagama na jeziku.Obično se pacijentima sa sličnim problemom postavlja pitanje o lošim navikama (cigaretama,prekomernom konzumiranju kafe,lekova za lečenje nekog udaljenog najčešće oboljenja gastroenterološke prirode).Ali preporučio bih ti da ukoliko imaš mogućnost odeš kod otorinolaringologa (dom zdravlja) da bi ti pregledao stanje larinksa i tonzila jer je moguće da postoji neka manje vidljiva promena na tonzilama koja je pod infekcijom i ima običaj da utiče na foetor ex ore(zadah).Druga stvar locirana u toj regiji može da proizilazi i iz zapaljenja sinusa koje lekari ORL vrlo vešto i efikasno ispiraju i leče u današnjoj praxi.Nadam se da sam nekako uspeo da pomognem, srećno 

Imam isti problem. Sve sam ispitala i zakljucak je da je u pitanju paradontopatija, mada su mi zubi solidni. Radila sam operaciju, idem 4 puta godisnje na ciscenje gingivalnih dzepova, koristim Colgate total 12, konac, ispiram usta 3 % hidrogenom, kaduljom, koristila sam Ordok, Thera breath... Uzalud. Ima li nade? Iskompleksirana sam. Zubi su mi prelepi, zdravi, toliko vodim racuna o higijeni, ali eto... Uzrok su anaerobne bakterije, koje se ne mogu nikako ukloniti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Avg 25, 2008 6:18 am
postoji jedan odlican uredjaj za kucnu upotrebu.. raci na principu ko kada vam zubar ispira onom vodom jakim mlazom zube. isto to jako korisno koristiti kod kuce redovno i tim mlazom prati zube i masirati desni., na zalost ja ne znam gde se taj uredjaj kod nas moze nabaviti i da li se moze nabaviti ali koriste ga ljudi koji nose fixne proteze zbog otezanog pranja zuba..
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 11:20 pm
- Kontakt:
Primed 4 propolis kapi i Primed3 protiv osteoporoze
Da li si mozda probala PRIMED 4 propolis kapi, imaju antiseptička i druga dejstva a dobro ih je koristiti protiv paradentoze, mislim da bi najviše efekta postigla ukoliko bi koristila taj preparat u kombinaciji sa preparatom PRIMED 3 koji se preporučuje protiv osteoporoze, osteopenije i paradentoze. A ono što je najbitnije je da su ovi dijetetski suplementi načinjeni od 100% prirodnih sastojaka i da nemaju kontraindikacije.
ne znam za vas, ali ja sam se izlečio
Ma ja patim od zadaha ali to mi je povezano od trajne upale krajnika koju vucem od djetinjstva.Najgori je period kada sam osjetljivog imuniteta pa mi usta budu puna afti ili herpesa u ustima ali lijek pravi za to je ZALFIJA
Isperes usta dva tri dana i nece se pojavljivati mjesecima.
I desne tako lijecim jer su osjetljivi na sve tvrdu hranu,vrucu hranu,slane kospice i kiselu salatu.....cak i kada odem navece u zadimljen kafic ujutru se pojave krastice u ustima ispunjene tecnoscu(herpesi)
I desne tako lijecim jer su osjetljivi na sve tvrdu hranu,vrucu hranu,slane kospice i kiselu salatu.....cak i kada odem navece u zadimljen kafic ujutru se pojave krastice u ustima ispunjene tecnoscu(herpesi)
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 15, 2008 7:35 pm
a da ti odeš kod stomatologa da ti da koje laboratorijske analize krvi da uradiš?waltera napisao:Ma ja patim od zadaha ali to mi je povezano od trajne upale krajnika koju vucem od djetinjstva.Najgori je period kada sam osjetljivog imuniteta pa mi usta budu puna afti ili herpesa u ustima ali lijek pravi za to je ZALFIJA
Labaratorijske analize sam radila sve je ok dobro leukociti su 4,4(referent. je od 5-9 ) pa je mozda to u pitanju.Inace testirala sam se na svasta ali stvari su se pogorsavale i poslije testova tako da sam znala kroz salu tecu da sam ibas infekciju pokupila po tim bolnicama i labaratorijama.
Jedan veliki problem kod mene je cesta upala krajnika....doduse u zadnje vrijeme ona je tako nepredvidiva pa mislim da je to posljedica i od toga...
Dosta su mi krajnici ostetili iminitet,kosti a i zube koji izvana djeluju njegovano ali se desava da pukne zub koji je naizgled bijel a unutra truo....
A analiza asta za moje sglobove je losa....cak 900
Eto to .....valjda je to od krajnika
Jedan veliki problem kod mene je cesta upala krajnika....doduse u zadnje vrijeme ona je tako nepredvidiva pa mislim da je to posljedica i od toga...
Dosta su mi krajnici ostetili iminitet,kosti a i zube koji izvana djeluju njegovano ali se desava da pukne zub koji je naizgled bijel a unutra truo....
A analiza asta za moje sglobove je losa....cak 900
Eto to .....valjda je to od krajnika
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 12:40 pm
I ja imam problema sa desnima i zadahom.Dovoljno je samo malo da pretisnem desni da mi krene krv.Kada perem zube takodje mi krene krv. Videla sam na tv-u da reklamiraju medicinsku pastu za zube protiv paradentoze koja se zove LACALUT, kupila sam je i deluje smirujuce, mada nakon toga zadah mi je ocajan.